Itä-Suomen yliopiston tutkimus: Kaura- ja ruiskuidun käytöstä hyötyjä terveydelle

Kaura- ja ruiskuidun käyttö lisäsi terveydelle hyödyllisten mikrobien kasvua suolessa, käy ilmi Itä-Suomen yliopistossa tehdystä tutkimuksesta.

Mikrobit puolestaan paransivat kolesteroliaineenvaihduntaa ja vähensivät suolenseinämän läpäisevyyttä ja maksan tulehdustilaa. Rukiin ja kauran vaikutukset olivat osittain erilaiset, mutta silti terveyden kannalta hyödylliset.

Aiemmin kauran, rukiin ja muiden täysjyväviljatuotteiden käytöllä on havaittu yhteys metabolisen syndrooman, painonnousun, sydän- ja verisuonitautien ja tyypin 2 diabeteksen pienentyneeseen riskiin.

Tutkimus toteutettiin Itä-Suomen yliopiston kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikön, VTT:n ja Hong Kongin yliopiston yhteistyönä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.