Itä-Suomen yliopiston virtuaalitodellisuuteen liittyvä maisteriohjelma sai kolmen miljoonan rahoituksen Euroopan komissiolta ja Japanilta

Euroopan komissio (EU) ja Japanin opetus-, kulttuuri-, urheilu-, tiede- ja teknologiaministeriö (MEXT) ovat valinneet historiansa ensimmäiset yhteisesti toteutettavat Erasmus Mundus -maisteriohjelmat. Mukaan valittiin yhteensä kolme maisteriohjelmaa.

Yksi valitusta maisteriohjelmista on Itä-Suomen yliopiston (UEF) ja Toyohashin teknillisen korkeakoulun (TUT) yhdessä koordinoima virtuaalitodellisuuteen liittyvä maisteriohjelma.

– Ohjelma on nimeltään Master of Science in Imaging and Light in Extended Reality (IMLEX). Sille saatu rahoitus on kolme miljoonaa euroa, jonka Euroopan komissio ja MEXT rahoittavat puoliksi, hankkeen johtaja ja professori Markku Hauta-Kasari kertoo tiedotteessa.

 

Itä-Suomen yliopiston mukaan IMLEX-ohjelman tarkoituksena on kouluttaa asiantuntijoita, joilla on teoreettisen osaamisen lisäksi taitoa käytännön sovellusosaamiseen virtuaalisen todellisuuden alalla. Opinnoissa yhdistyvät kuvaksi muuttaminen, valaistus ja tietojenkäsittelytiede.

Kaksivuotisessa maisteriohjelmassa aloittaa vuodesta 2020 alkaen vuosittain 20 opiskelijaa, joista viimeiset myönnettyyn rahoitukseen kuuluvat opiskelijat valmistuvat vuonna 2015.

– Jokaisen opiskelijaryhmän opinnot alkavat Joensuussa, jonka jälkeen he jatkavat joko Ranskaan tai Belgiaan. Sen jälkeen he siirtyvät toisen opintovuoden opintoihin Japaniin ja tekevät lopuksi opinnäytetyönsä joko akateemisessa organisaatiossa tai alan yrityksessä, Hauta-Kasari kertoo.

 

IMLEX-ohjelman toteutukseen osallistuvat Itä-Suomen ja Toyohashin teknillisen korkeakoulun lisäksi Ranskasta Université Jean Monnet Saint-Etienne ja Belgiasta KU Leuven.

Itä-Suomen yliopistossa ohjelma toteutetaan Fotoniikan instituutissa ja tietojenkäsittelytieteen laitoksella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.