Itä-Suomen yliopistossa Suomen parhaat opettajat

Opettajat, tutkimus ja palautteenanto ovat Itä-Suomen yliopistossa Suomen parhaat, arvioivat ulkomaiset opiskelijat. Asia ilmenee keskiviikkona julkaistusta International Student Barometer -tutkimuksesta.

Oppimistulosten osalta Itä-Suomen yliopisto oli toiseksi paras Suomessa. Koko vertailussa Itä-Suomen yliopisto sijoittui sekä kansainvälisen että kotimaisen kärjen tuntumaan.

Myös kurssijärjestelyt ja -arvostelut, oppimisen tukipalvelut sekä tutkimusaiheiden tarjonta jatko-opiskelijoille olivat Itä-Suomen yliopistossa sekä kotimaista että kansainvälistä kärkeä. Lisäksi yliopiston laboratorio- ja opiskelutilat pärjäsivät vertailussa hyvin.

Heikkouksina opiskelijat pitivät korkeita elinkustannuksia sekä niukkoja työnsaantimahdollisuuksia. Opiskelija-asumisen laatu ja hinta saivat kuitenkin kiitosta.

Itä-Suomen yliopistoa arvioi lähes 500 opiskelijaa, joiden joukossa oli eniten saksalaisia, kiinalaisia, puolalaisia, venäläisiä ja espanjalaisia.

Selvityksessä oli mukana kaikkiaan 23 suomalaista korkeakoulua. Mukana oli korkeakouluja myös Alankomaista, Britanniasta, Hongkongista, Irlannista, Italiasta, Kanadasta, Luxemburgista, Ruotsista, Saksasta ja Yhdysvalloista. Opiskelijoiden tyytyväisyyttä mitattiin opiskelussa, elämisessä ja asumisessa, tukipalveluissa sekä opiskelun aloittamiseen liittyvissä tukipalveluissa.

Selvitys perustuu viime vuoden marras-joulukuussa tehtyyn nettikyselyyn, johon vastasi yli 6000 suomalaisissa korkeakouluissa opiskelevaa ulkomaalaista. Selvityksen toteutti englantilainen konsulttiyritys The International Graduate Insight Group.