Italialainen kumisaapas sopii savolaiseen kouraan

Saappaanheitossa kilpaillaan tosissaan. Kuopion Kisa-Veikkojen saapasryhmä kokoontuu kolme kertaa viikossa harjoittelemaan ja hiomaan tekniikkaa kuntoon. Pelkillä muskeleilla ei brassailla.- Voimamiehet ovat yrittäneet, mutta ei siitä mitään tule. Tekniikka se on, millä tätä pelataan, Kuopion Kisa-Veikko ry:n kisasihteeri Jaska Juntunen toteaa.

Lajiin vihkiytymätönkin voi nähdä, kuinka oikeassa Juntunen on. Kun musta, italialainen kumikenkä irtoaa heittäjän kädestä oikeassa asennossa kärki hieman alaviistossa voi tuloksesta odottaa hyvää. Saappaan lentokaaren pitää olla laaka, sillä korkealle singahtava tulee yhtä nopeasti alas kuin on ylös mennytkin.

Kiireiset SM-kilpailut tulossa

Kuopion Kisa-Veikot järjestävät Väinölänniemellä saappaanheiton SM-kilpailut 16.-17. elokuuta. Osallistujia odotetaan noin 200 henkilöä.

- Ilmoittautuminen on viimeistään 10 päivää etukäteen, jotta aikatauluista selvitään, seuran puheenjohtaja Niilo Kalsi kertoo.

- Nämä ovat Kisa-Veikkojen 80-vuotisjuhlakilpailut ja lauantaina on juhla kaupungintalon juhlasalissa. Jo juhlaakin varten täytyy tietä etukäteen laatia kilpailuaikataulu, Juntunen lisää.

Kilpailuissa otellaan sekä joukkue- että yksilösarjoissa. Myös eri ikäryhmille on omat lohkonsa. Lapsia otetaan mukaan jälki-ilmoittautuneina, mutta aikuisia ei.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.