Jäähyväiset Kalevalan koululle: Oppilaat jäävät kaipaamaan entistä opinahjoaan

Oppilaat ja henkilökunta hyvästelivät Kuopion Kalevalan koulun Linnanpellon yksikön koulun viimeisessä kevätjuhlassa. Kahdeksasluokkalainen Aaro Pekkarinen ja seitsemäsluokkalainen Laura Pakarinen jatkavat ensi syksynä koulunkäyntiä Minna Canthin koulussa. Suurin osa kummankin parhaista ystävistä menee eri kouluun.

– Kyllä se tuntuu vaikealta, sillä ystävät ovat tukipilari, Pakarinen myöntää.

Sekä Pakarinen että Pekkarinen olisivat halunneet käydä peruskoulun loppuun Linnanpellon yksikössä. He ovat seuranneet koulun lakkauttamiseen liittyvää prosessia ja keskustelua aktiivisesti. Nuoret sanovat ymmärtävänsä lakkauttamisen taloudelliset perusteet, mutta Pakarinen ei silti pidä päätöstä hyvänä.

– Kaikkia oppilaita ei pitäisi sulloa kouluihin, jotka ovat jo muutenkin täynnä. Sellaisesta voi opetus kärsiä, hän perustelee.

Kuopion kaupunginvaltuusto päätti joulukuussa 2014 lakkauttaa Kalevalan koulun Linnanpellon yksikön. Yksikön reilut 400 oppilasta siirtyvät ensi syksystä alkaen osa Hatsalan klassilliseen kouluun, osa Minna Canthin kouluun ja osa Kalevalan koulun Pohjantien yksikköön. Alun perin vain tulevien seitsemäsluokkalaisten piti aloittaa Hatsalassa ensi syksynä, mutta kaupunki aikaisti koulun lakkauttamista vuodella.