Jään poikki Marco Hietalaa katsomaan

- Mekin halutaan lehteen!

- Oli hienoa nähdä Marco Hietala ! Äidin mukana tultiin, eikä edes tiedetty, että Hietala on täällä!

Näin ilakoivat kaksi poikaa Kuopion Saaristokaupungin ensimmäisessä joulurauhan julistuksessa. Ennen kuin toimittaja ehtii edes kysyä poikien nimiä, he ovat jo pyrähtäneet matkoihinsa.

Muusikko Marco Hietala säesti sekalaista joukkiota kuorolaisia Keilankannan torilla keskiviikkona. Joulurauhan julistuksesta vastasi toinen Saaristokaupungin asukas, Kuopion piispa Wille Riekkinen . Hän muistutti erityisesti joulunrauhan tärkeydestä pienten lasten elämässä.

Saaristokaupungin asukasyhdistyksen järjestämästä Joulurauhaa Saaristokaupungissa -tapahtumasta on tarkoitus tehdä vuosittainen perinne.

- Toivoisin sitä, että ihmiset oppisivat tuntemaan toisensa ja tulisi se tunne, että olemme saaristokaupunkilaisia, asukasyhdistyksen jäsen Satu Marjo toteaa.

Hän ja pojat Mikael ja Matias Niskanen astelivat Keilankannan torille jään poikki. Pojilla oli päässään otsalamput - tarpeen vuoden pimeimpänä päivänä. Mikael otti paikan eturivistä, jossa hän sai seurata, kuinka Hietalan sormet taipuivat kitaran ympärille yli 20 asteen pakkasessa. Maa on niin kaunis lauloi muun muassa Aurinkorinteen koululaisista ja Kuopion Nuorisokuoron jäsenistä koostunut kuoro, sekä yleisö. Useampaankin lauluun oli varauduttu, mutta pakkanen kannusti pikaisesti glögin pariin.

Saaristo-Martat saivat tarjoilla kuumaa juotavaa ja pipareita noin sadalle.

Seuraavaksi tempaukseksi asukasyhdistys suunnittelee laskiaisriehaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.