Jääveikkaus: Arvaa, milloin Savon järvet jäätyvät!

Syksy on ehtinyt jo pitkälle, ja suurella tilastollisella todennäköisyydellä Savonkin järvet rapsahtavat taas jäähän ilmojen kylmetessä. Jo useampana talvena tuo jäätyminen on myöhästynyt huomattavasti totutusta ja siirtynyt jopa seuraavan vuoden alkuun. Harvinaista ei ole enää sekään, että järvet jäätyvät saman syksyn ja alkutalven nimiin jopa kahteen kertaan.

Miten tulee talvi tällä kertaa? Sitä arvuutellaan joukossa taas Savon Sanomien perinteisessä jääveikkauksessa, jonka kohteena on viisi hyvin erilaista järven eri puolilta maakuntaa. Eteläisin on Pieksänjärvi Pieksämäellä, pohjoisin Porovesi Iisalmessa. Sisä-Savosta on mukana Suonteenselkä ja Koillis-Savosta maakuntajärveksikin nimetty Juovesi. Viides on sitten maakunnan keskusjärvi Kallavesi.

Näin osallistut veikkaukseen

Jääveikkaukseen voi osallistua joko postitse tai sähköisesti Savon Sanomien verkkolehden kautta. Perinteisessä postiäänestyksessä lähetetään vastaukset sunnuntain 16.10. Savon Sanomista löytyvällä kupongilla maanantaihin 7.11. mennessä osoitteella Savon Sanomat/Ihmiset ja ilmiöt, PL 68, 70101 Kuopio. Kuoreen tulee liittää merkintä Jääveikkaus.

Kilpailussa kuuluu veikata kaikkien viiden järven jäätymistä, ja paras on se, jonka yhteenlaskettu virhemäärä jää pienimmäksi. Kolmelle tarkimmalle veikkaajalle on luvassa rahapalkinto, ykköselle 200 euroa, kakkoselle 100 euroa ja kolmannelle 50 euroa. Viidelle seuraavalle on tavarapalkinto.

Jääveikkaus on yllätyksellinen, mutta siksi myös kiinnostava. Netin myötä kilpailusta on tullut jopa valtakunnallinen arvailun kohde. Tulkaahan mukaan!

Osallistu jääveikkaukseen täällä.