Jätekukko yllättyi muovinkeräyksen suosiosta

Yhteensä yli 700 kiinteistölle Kuopiossa, Siilinjärvellä ja Pieksämäellä on järjestetty keräysastia muovinkeräystä varten, tiedottaa Jätekukko. Muovipakkausten lajitteluohjeet jaetaan näiden kiinteistöjen huoneistoihin tulevana lauantaina.

Jätehuoltomääräysten mukainen velvollisuus muovipakkausten keräyksen järjestämiseen on kiinteistöillä, joissa on vähintään 40 asuinhuoneistoa. Tällaisia kiinteistöjä muovipakkausten keräysalueella on 355, mutta mukaan keräykseen on liittynyt nyt jo kaksinkertainen määrä.

– Tiesimme, että muovipakkausten keräys kiinteistöltä kiinnostaa. Olemme silti saaneet yllättyä positiivisesti keräysmahdollisuuden saamasta huomiosta, kertoo Jätekukon palvelupäällikkö Piia Moilanen tiedotteessa.

Mukaan keräykseen voivat liittyä myös pienemmät taloyhtiöt, jos kiinteistö sijaitsee muovipakkausten keräysreitin varrella ja kiinteistön jätehuoltojärjestelyt mahdollistavat joko yhden sekajäteastian muuttamisen muovipakkausten keräystä varten tai erillisen jäteastian sijoittamisen jätetilaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.