Jättikorvaukset seksuaalisista hyväksikäytöistä Leppävirralla

Kahta lasta seksuaalisesti hyväksikäyttänyt, 1934 syntynyt leppävirtalaismies joutuu maksamaan teoistaan uhreille ja uhrien huoltajille yhteensä lähes 16 000 euron korvaukset ja lisäksi valtiolle noin 3 400 euron oikeudenkäyntikulut.

Varkauden käräjäoikeus antoi tapauksesta kansliatuomion keskiviikkona. Mies tuomittiin lisäksi vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Mies käytti toista lasta seksuaalisesti hyväkseen vuoden 2002 alusta vuoden 2005 loppuun. Tyttö oli kuusivuotias, kun hyväksikäyttö alkoi. Toinen, 14-vuotiaan tytön seksuaalinen hyväksikäyttö tapahtui joulukuussa 2006.

Mies oli kosketellut tyttöjä muun ohella vaatteiden alta rinnoista ja sukupuolielimistä. Mies kiisti käyttäneensä tyttöjä hyväkseen useammin kuin yhden kerran, mutta oikeus ei vakuuttunut asiasta.

Kumpikin tytöistä masentui ja ahdistui vakavasti tapahtumien jälkeen. Tytöt ovat olleet hoidossa sekä terapiassa ja joutuneet syömään lääkkeitä.

Mies joutuu korvamaan molemmille tytöille 2 500 euroa henkisestä kärsimyksestä ja saman verran henkisen tilan häiriönä ilmenneestä tilapäisestä haitasta.

Huoltajien tuhansien eurojen korvaukset koostuvat pääosin matkakuluista ja ansionmenetyksistä.

Käräjäoikeus määräsi oikeudenkäyntiaineiston salassa pidettäväksi 60 vuodeksi, sillä se sisältää kokonaisuudessaan arkaluontoisia tietoja asianomistajien yksityiselämästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.