Jalkapalloilijoiden areena meni kiinni lumen takia

Siilinjärven Yara-areenan kuplahallissa jalkapalloilijat ovat joutuneet keskeyttämään harjoituksensa viime päivien lumisateiden takia, kun lumi on painanut hallia ja hälytysjärjestelmä on reagoinut. Varsinaista vaaratilannetta ei kuitenkaan ole ollut, vaan hälytysjärjestelmä on toiminut kuten pitääkin.

Halli oli osittain suljettuna maanantaina ja tiistaina. Hallissa pidettiin vielä keskiviikkoaamuna treenit, mutta nyt halli on suljettu.

– Tiistaina poistimme lunta aika paljon katolta pois ja saatiin harja nousemaan, Siilinjärven Palloseuran puheenjohtaja Janne Kasurinen kertoo.

– Nyt laiton täydet lämmöt ja täydet paineet päälle, että halli rupeaa nousemaan ja lumi sulaisi pois, Kasurinen kertoi keskiviikkona.

Ellei näin käy, seura lähtee lumitalkoisiin torstaina klo 17.

Yara-areenalta hälytys menee Kasurisen kännykkään.

– Me käymme päivittäin katsomassa hallia hälytysjärjestelmän lisäksi.

Kasurisen mukaan silloin kun lunta sataa ja halli alkaa painumaan, se suljetaan. Toisaalta kuplahallissa ei synny sellaista vaaratilannetta kuin kiinteässä hallissa, joka voi tulla kerralla alas.

– Ylipaineinen kuplahallihan ei kuitenkaan romahda ja tule nopeasti alas.

Yara-areenaa käyttää noin 150 lasta ja nuorta pelaajaa.

Siilinjärvellä on viime vuonna tehty kaksi kertaa myös niin, että jos lunta on paljon, kupla lasketaan alas ja lumi kolataan pois.

Kuopion keskuskentän kuplahallissa hälytysjärjestelmä seuraa antureilla katon korkeutta. Hälytykset menevät Servicaan ja kello soi hallissa, jos katto painuu alaspäin. Servican päivystäjä käy tarkistamassa tilanteen.

– Viime viikolla arki-iltana tuli hälytys ja Pallokissojen tytöt tulivat ulos, liikuntapaikkojen hoitaja Matti Korhonen kertoo.

Kuopiossa on huomattu, että jos jalkapallomaali asetetaan korkeusanturin alle, tulee turha hälytys.

– Joukkueille on yritetty tolkuttaa, että älkää laittako maaleja antureiden alle. Anturi on varsin iso kapistus katossa. Niitä on kaksi kappaletta.

Kuopion keskuskentän kuplahallissa hälytysjärjestelmä on toiminut viime syksystä.

Lumimyräkät aiheuttavat molemmissa kuplahalleissa hälytyksiä joka vuosi.

Lumi aiheutti vaaraa nuorisokeskuksella - alueita eristetty

Kuplahallin katto painui sisään Rauhalahdessa Kuopiossa