Jenkkiautot säihkyvät ja helmat hulmuavat Hiekanpäässä

Harrasteajoneuvotapahtuma Big Wheels on yksi Suomen suurimmista harrasteajoneuvojen kokoontumisista. Tapahtuma on olennainen osa Pieksämäen tapahtumakesää. Se tuo paikkkakunnalle arviolta 1 400 harrasteajoneuvoa ja noin 18 000 hengen yleisön.

Päätapahtuma on nyt lauantaina Pieksäjärven rannalla järjestettävä kokoontumisajo. Harrasteajoneuvoja löytyy laidasta laitaan, kuplavolkkareista aina jättikokoisiin jenkkirekkoihin. Suurin osa tapahtumaan tulevista harrastelijoista on Suomesta, mutta paikalla on usein harrastekalustoa myös Ruotsista, Norjasta, Saksasta ja Venäjältä. Samassa yhteydessä järjestetään myös Savo Vintage-tapahtuma.

Lapsille on tarjolla nostalgisten polkuautojen kokoontuminen ja suosittu pahviautoverstas, jossa itse kukin voi askarrella kierrätyspahvista itselleen unelma-auton. Lauantai huipentuu cruising-paraatiin, johon osallistuu suurin osa kokoontumisajon autoista. Autoletka matelee lähes tunnin mittaisen kierroksen Pieksämäellä ja Naarajärvellä tuhatpäisen yleisön seuratessa liikkuvaa autonäyttelyä katujen varsilla.

Satavuotista historiaansa juhliva Insinööriliitto tulee myös tapahtuma-alueelle omalla teltalla. Ihastu insinööriin -alue tarjoaa insinööriaiheisen tatuoinnin ja onnenpyörässä pääsee kisailemaan juhlavuoden palkinnoista. Leikkimielisen testin avulla voi selvittää omaa soveltuvuuttaan kumppaniksi insinöörille. Perheen pienemmät pääsevät kokoamaan jättipalapeliä ja osallistumaan tarkkuusheittoon. Insinööriliiton juhlavuoden tavoitteena on tuoda esiin insinöörien työtä ja merkitystä yhteiskunnassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Savo

Iisalmen seurakunnan diakoniatyö jakoi jouluna avustuksia yli kolmelle sadalle lapsettomalle pariskunnalle ja yksinäiselle

Valtio kumppaniksi: Kuopion ratapihan uudistamisen uskotaan nopeutuvan

Poliisi pyytää havaintoja postien räjäyttäjästä

Kateissa ollut mies löytyi Kuopiossa

Mies pahoinpiteli vaimoaan Sonkajärvellä – oikeus tuomitsi sakkoihin

Kannabista myyneelle tuomio Iisalmessa – valkoinen kirjekuori paljasti kaupittelun

Kuopion kirjastojen lainasakon voi maksaa pian verkossa

Pertti Toivainen ehti ihmetellä kalaverkon painavuutta – Sitten jäälle mätkähti pulskaakin pulskempi haukimamma

Auton kuljettaja törmäsi kahteen jalankulkijaan – ei huomannut kävelijöitä pimeässä

Kymmeniä nuoria aikoi kokoontua katsomaan tappelua – netissä kutsuttiin seuraamaan some-riidasta alkanutta välienselvittelyä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.