Jenkkiautot säihkyvät ja helmat hulmuavat Hiekanpäässä

Harrasteajoneuvotapahtuma Big Wheels on yksi Suomen suurimmista harrasteajoneuvojen kokoontumisista. Tapahtuma on olennainen osa Pieksämäen tapahtumakesää. Se tuo paikkkakunnalle arviolta 1 400 harrasteajoneuvoa ja noin 18 000 hengen yleisön.

Päätapahtuma on nyt lauantaina Pieksäjärven rannalla järjestettävä kokoontumisajo. Harrasteajoneuvoja löytyy laidasta laitaan, kuplavolkkareista aina jättikokoisiin jenkkirekkoihin. Suurin osa tapahtumaan tulevista harrastelijoista on Suomesta, mutta paikalla on usein harrastekalustoa myös Ruotsista, Norjasta, Saksasta ja Venäjältä. Samassa yhteydessä järjestetään myös Savo Vintage-tapahtuma.

Lapsille on tarjolla nostalgisten polkuautojen kokoontuminen ja suosittu pahviautoverstas, jossa itse kukin voi askarrella kierrätyspahvista itselleen unelma-auton. Lauantai huipentuu cruising-paraatiin, johon osallistuu suurin osa kokoontumisajon autoista. Autoletka matelee lähes tunnin mittaisen kierroksen Pieksämäellä ja Naarajärvellä tuhatpäisen yleisön seuratessa liikkuvaa autonäyttelyä katujen varsilla.

Satavuotista historiaansa juhliva Insinööriliitto tulee myös tapahtuma-alueelle omalla teltalla. Ihastu insinööriin -alue tarjoaa insinööriaiheisen tatuoinnin ja onnenpyörässä pääsee kisailemaan juhlavuoden palkinnoista. Leikkimielisen testin avulla voi selvittää omaa soveltuvuuttaan kumppaniksi insinöörille. Perheen pienemmät pääsevät kokoamaan jättipalapeliä ja osallistumaan tarkkuusheittoon. Insinööriliiton juhlavuoden tavoitteena on tuoda esiin insinöörien työtä ja merkitystä yhteiskunnassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Savo

Kansa kävelee ja hölkkää Kuopiossa – nuoret naiset kehuvat: "Yksin ei aina tule lähdettyä"

13-vuotias mopopoika kaasutti poliisia karkuun Kuopiossa

Nuori tyttö voitti lajittelukisan – Kuopio paransi maailmaa roska kerrallaan: siistein viikko sai paljon kehuja

Uudet kadut vauhdittavat ykköshanketta – Savilahdentien liikennettä haittaavien töiden on määrä olla lokakuun loppuun mennessä ohi

Kuopion suunnitelmat Sammakkolammen uudistamiseksi keräävät kiitosta – muutoksen hintalappu noin 1,75 miljoonaa euroa

Poliisi kaipaa vihjeitä epäillystä pahoinpitelijästä

Alaikäinen ajokortiton poika kaahasi tutkaan 159 km/h

Rattijuoppo ajoi rajusti ulos tieltä, auton osia löytyi korkealta puusta asti

Mies puhalsi peräti yli 3,3 promillea Kuopiossa

Noin viisi prosenttia helsinkiläisistä on syntynyt Savossa – Savon Sanomat kuuli kymmenen tarinaa muuton takana

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.