Joensuussa osoitettiin mieltä, Kuopiossa ei

Yli kahdensadan opiskelijan ja kymmenien henkilökunnan edustajien joukko kokoontui ilmaisemaan mieltään Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampukselle tiistaina. Ainejärjestöjen järjestämässä mielenilmauksessa vaadittiin muun muassa Itä-Suomen yliopiston päätöksentekoa uusiksi ja esitettiin huoli tieteenalojen kaventumisesta.

Kuopion kampuksella opiskeleva ylioppilaskunnan varapuheenjohtaja Pauliina Anttonen oli luonnollisesti tietoinen mielenilmauksesta.

- Kuopiossa mieltä ei osoitettu enkä osaa sanoa onko Kuopiossa noin vahvaa negatiivista asennetta. Arvelen, että Joensuussa on erilainen toimintakulttuuri. Tyytymättömyyttä on kyllä ollut molemmilla kampuksilla.

Anttonen huomauttaa toimintakulttuurin muutoksen olleen suuri.

- Meidän kampuksella on kyllä samantyyppisiä mielipiteitä. Kun joudutaan sopeutumaan uuteen toimintaympäristöön, niin ehkä se aiheuttaa hämmennystä.

Akateeminen rehtori Kalervo Väänänen Kuopion kampukselta toteaa, ettei mielenilmaus ollut mukava asia. Väänänen kuitenkin arvelee, että mielenilmauksen sijoittuminen juuri Joensuuhun olisi ainakin osittain väärinkäsityksen seurausta.

- Saamieni tietojen mukaan mielenosoitus järjestettiin osaksi opettajankoulutukseen liittyvän väärinkäsityksen vuoksi. Mielestäni tämä selittää sen, että mieltä ilmaistiin nimenomaan Joensuussa.

Väänänen toteaa olleensa yllättynyt opiskelijoiden tarpeesta mielenilmaukseen, sillä keskusteluyhteys ylioppilaskunnan kanssa on akateemisen rehtorin mielestä ollut hyvä.

- Ylioppilaskunta ei toki ollutkaan mielenosoituksen järjestäjänä.

Opiskelijoiden mukaan muun muassa useissa aineissa luentokurssien määrä on romahtanut. Pettymysten aiheet ja uudet ideat kirjattiin isoille arkeille, jotka toimitetaan yliopiston johdolle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.