Jopa tuhannet olivat ilman sähköä Kuopiossa: Puijon tornikin pimeänä ja hissi jumissa

Sähköt olivat tiistai-iltana laajalti poikki jopa tuhansilta Kuopion Energian asiakkailta Kuopion Puijonlaaksossa ja Inkilänmäellä.

Pahin tilanne oli noin iltaseitsemän aikaan, jolloin lähes 4500 taloutta oli ilman sähköä. Puoli yhdeksän aikaan illalla sähköt oli saatu palautettua kaikille.

Sähköt olivat illalla poikki myös Puijon tornista.

– Meillä on asiakkaat sisällä siellä tornissa. Hississä ei onneksi ollut ketään, kun sähköt menivät poikki, Puijon tornin yrittäjä Tiina Heinonen kertoi tapahtuma-aikaan.

– Ruuat oli kesken, valot on pimeänä ja kassat eivät toimi. Nyt tornista pääsee alas vain portaita pitkin. Ja ruuista menee pilalle ainakin ne, jotka olivat valmistusvaiheessa, hän jatkoi.

Kuopion Energia paikallisti vian Puijonlaaksoon Luistelijantien lähistölle.

– Vika paljastui kaapeliviaksi. Ei tiedetä, onko siinä aikaisemmin esimerkiksi joku kaivinkone kaivanut. Tällä hetkellä siellä ei ole mitään kaivantoa auki, Kuopion Energian kehityspäällikkö Lauri Siltanen selvittää.

– Siinä aiheutti vähän hankaluuksia se, että meillä oli siellä verkon saneeraustyötä meneillään. Taivaanpankon kupeessa on vielä rakennustyömaita, joiden vuoksi piti tehdä muutamassa kohtaa töitä, että saatiin varayhteys käyttöön, Siltanen kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.