Jorma Uotinen sisustaa asuntomessujen Italia-talon

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin taiteellinen johtaja Jorma Uotinen sisustaa Kuopion asuntomessualueelle nousevan Italia-talon.

- Minua viehättää italialainen design ja se oli iso motiivi, miksi lähdin mukaan. Kun talo sattuu vielä olemaan Kuopiossa, johon minulla on elävä kytkentä Kuopio Tanssii ja Soin kautta, tämä tuntui luontevalta, Uotinen kertoo.

Hänestä asuminen on "elämän fundamentaalisia asioita".

- Olen koko ikäni ollut kiinnostunut sisustuksesta. Tämä on seikkailua muotoilun ja arkkitehtuurin maailmaan.

Sisustus rakentuu Uotisen mukaan käytännöstä, kauneudesta ja kestävyydestä - kodin pysyvistä arvoista. Täysin perinteisiä ratkaisuja ei ole odotettavissa, sillä Uotinen aikoo sisustaa talon myös tanssilla.

Video on nähtävillä Italia-talossa asuntomessujen aikana.

Talon toteutukseen osallistuvat Kuopio Tanssii ja Soi -tapahtuman lisäksi Osuuskunta Suomen Asuntomessut ja italialainen GATTO-keittiöt. Talon on suunnitellut arkkitehti Pauli Sonninen perheelleen.

Asuntomessujen markkinointi- ja viestintäjohtaja Nina Hyyppä uskoo, että Uotisen sisustussuunnittelu irtoaa messuvieraille uutta ihmeteltävää.

- Messuvieraat hakevat asuntomessuilta ideoita ja vinkkejä omaan asumiseensa. Uskon, että Jorma Uotisen sisustussuunnittelu ja tanssisisustus antavat kävijöille uudenlaisen näkökulman asumiseen - jotakin kiehtovaa ja tuoretta katsottavaa, sanoo Suomen Asuntomessujen markkinointi- ja viestintäjohtaja Nina Hyyppä.