Joulurauhanjulistus keräsi ihmisiä kauempaakin Puijolle

Perinteinen joulurauhanjulistus keräsi arviolta muutaman sata ihmistä Kuopion Puijolle jouluaattona. Yhden aikaan iltapäivällä ihmiset kokoontuivat Puijon tornin juurelle juomaan glögiä ja kuuntelemaan joululauluja. Joulurauhanjulistus luettiin suomeksi ja englanniksi.

Tammisaaresta Kuopioon joulua viettämään tullut Kristiina ja Emily Saari tulivat ulkoiluttamaan koiria Pilviä ja Pinjaa Puijolle.

– Tultiin tänne tutustumaan ihmisiin, kun ensi vuonna on muutto Kuopioon. Tämän jälkeen käydään vielä katsomassa Kuopin torin joulukuusta, Kristiina sanoo.

Äiti ja tytär viettävät joulua mummolassa ja palaavat kotipaikalleen vasta loppiaisen jälkeen. Emily halusi tulla Puijolle nimenomaan siksi, kun torniin pääsi tänä vuonna ilmaiseksi joulurauhanjulistuksen yhteydessä.

– Siellä näytti hienolta. Kuopiossa olen käynyt monta kertaa, tänne tullaan usein esimerkiksi laskettelemaan, hän sanoo.

Myös syksyllä Pieksämäeltä Kuopioon muuttaneet Marjatta Utriainen ja Sami Pentikäinen tutustuivat jouluaaton tapahtumaan ensi kertaa Puijolla. Mukana oli myös Helsingistä joulunviettoon tullut Johanna Marttila.

– Perinteisesti ollaan oltu aattohartaudessa. Tämä vaikutti erikoiselta tapahtumalta, niin tultiin katsomaan, Marjatta sanoo.

Koko porukka kiipesi Puijolle portaita pitkin ja aikoivat vielä piipahtaa Puijon tornin huipulla.

– Vois kävellä vaikka sinnekin, niin ainakin ruoka maistuu illalla. Portaat tänne ylös olivat jo aika raskaat, Johanna nauraa.

– Jouluaatto jatkuu ruokailulla kotona. Huomenna tulee sitten isompi porukka mukaan, Marjatta kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Turku julisti Suomeen perinteisesti joulurauhan

Lue koko Puijon joulurauhanjulistus täältä