Juankoskelle säävarmaa sähköverkkoa 3,5 miljoonalla eurolla

Savon Voima Verkko rakennuttaa Juankoskelle noin 3,5 miljoonalla eurolla säävarmaa sähköverkkoa tänä vuonna. Osin työt jatkuvat vielä ensi vuonna.

Sähköverkko saneerataan Juankosken keskustaajamassa ja sen lähiympäristössä. Urakassa maakaapeloidaan 63 kilometriä keskijänniteverkkoa ja 62 kilometriä pienjänniteverkkoa.

Lisäksi keskijännitteistä ilmajohtoa siirretään maastosta tien varten noin kolmen kilometrin matkalla.

Uutta verkkoa varten rakennetaan 62 uutta puistomuuntamoa.

Isolla urakalla haetaan parannus sähköverkon kestävyyteen sään eri olosuhteissa kuten tykkylumen tai myrskypuuskien aikaan.

Savon Voima Verkon lähivuosien investoinnit painottuvat juuri säävarman sähköverkon rakentamiseen, jossa merkittävimmät keskijänniteverkon johto-osuudet maakaapeloidaan samoin kuin pienjännitejohtoja maaston mukaan.

Kaikkia johtoja ei ole tarkoitus kaapeloida maahan, vaan ilmajohtoja myös siirretään teiden varsiin, jossa niiden korjaaminen on helpompaa.

Juankosken urakan maastosuunnitelma valmistui alkuvuodesta ja nyt ovat alkaneet saneeraustyöt. Verkostotöiden aikana sähköverkko kytketään väliaikaisesti varasyötölle, mikä Savon Voiman mukaan tarkoittaa häiriöherkkyyden lisääntymistä töiden ajaksi.

Töiden takia sähkönjakelussa siis on katkoksia, mutta niiden määrä pyritään pitämään mahdollisimman pieninä ja kestot lyhyinä.

Uuden sähköverkon tieltä puretaan noin sata kilometriä vanhaa verkkoa.

Kohteen urakoinnista vastaa Eltel Networks Oy. Hankkeen kustannukset vuodelle 2016 ovat noin 3,5 miljoonaa euroa. Vanhan verkon purkutyöt tehdään ensi vuoden lopulla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Sähköyhtiöihin yritetty tietomurtoja - samaan aikaan varauduttava perinteisiin uhkiin