Juankoski rakentaa ja kunnostaa päiväkotejaan 2,3 miljoonalla

Kuopioon vuoden 2017 alussa liittyvä Juankoski aloittaa päiväkotitilojensa kunnostamisen keskustassa ja Muuruveden taajamassa.

Kaupunginhallitus päätti maanantaina, että sisäilmaongelmista kärsivä, niin sanottu vanha lukio peruskorjataan 1,7 miljoonalla eurolla esikoulu- ja päiväkotiryhmille.

Muuruveden kouluun tehdään puolestaan 614 000 euron laajennus, johon sijoitetaan kaksi päiväkotiryhmää.

– Juankoskella päivähoidon tilat olivat hajallaan ja epäkäytännölliset. Niistä luovutaan. Muuruvedellä oli ahtautta, kun päivähoito siirtyi koulun tiloihin, tekninen johtaja Ari Räsänen kertoo perusteista.

Entisessä lukiossa toimii tällä hetkellä esikoulu ja alakoulun luokat 1–2. Koululaiset siirtyvät Juantehtaan koulun tiloihin ensi kesän jälkeen.

Vuonna 1960 käyttöönotetun rakennuksen suurimmat ongelmat ovat alapohjassa.

– Seuraavaksi viimeistelemme suunnitelmat. Rakentaminen alkaisi kesä-heinäkuussa ja kestäisi noin vuoden.

Selvitystyössä oli mukana myös Kuopion Tilakeskus, joka suositteli uudisrakennusta ja hankkeen yhdistämistä Kuopion varhaiskasvatuksen muihin suunnitelmiin.

– Se olisi todennäköisesti venynyt. Kyllä tässä sitä henkeä oli, että tehdään päätökset nyt itsenäisenä kuntana, kun se on vielä mahdollista.

Muuruvedellä kahden päiväkotiryhmän siirtyminen koulun tiloihin toi tarpeen laajennukselle. Uudisosan ja koulun väliin tulee yhdyskäytävä. Laajennus on 235 neliön suuruinen. Rakennustyöt voisivat alkaa jo keväällä.

Kahdesta kohteesta on tarkoitus tehdä yhteinen urakka, joka kilpailutetaan. Kustannusarvioiden nousu aiheuttaa tarpeen muuttaa kaupungin vuoden 2016 talousarviota.