Juha Sipilä vierailee Kuopiossa

Pääministeri Juha Sipilä vierailee ensi maanantaina Kuopiossa. Sipilä on kutsunut Itä-Suomen yliopiston opiskelijat ja henkilökunnan keskustelemaan Suomen ja Euroopan unionin keskeisistä kysymyksistä 2020-luvulla. Pääministerin isännöimä Kohti seuraavaa sataa -tapahtuma järjestetään maanantaina 14. toukokuuta Kuopion kampuksella.

Keskustelun aiheina ovat ympäristön muutos ja luonnonvarojen riittävyys, oppiminen digitalisoituneessa maailmassa sekä ikääntyminen, elintavat ja terveys. Osallistujat työskentelevät ryhmissä ja esittelevät hahmottelemansa keskeiset kysymykset ja ratkaisut tilaisuuden lopuksi.

Tapahtuma on osa valtioneuvoston yhteistä tulevaisuustyötä ja jatkoa aiemmin Helsingissä, Oulussa, Turussa ja Vaasassa järjestetyille Seuraava 100 -tilaisuuksille. Tapahtumien antia hyödynnetään hallituksen tulevaisuusselonteossa, valtioneuvoston ja ministeriöiden tulevaisuustyössä sekä Suomen EU-politiikan valmistelussa.

Pääministeri tutustuu päivän aikana myös yliopiston biolääketutkimuskeskukseen ja Savon ammattiopistossa työpaikoilla tapahtuvaan oppimiseen.

Päivän päätteeksi Sipilä keskustelee EU:n tulevaisuudesta avoimessa yleisötilaisuudessa, joka järjestetään yhteistyössä Pohjois-Savon maakuntaliiton kanssa Minna Canthin kotitalo Kanttilassa kello 16.30 alkaen.