Juhannuspäivä sujui rauhallisesti Pohjois-Savossa – Pelastuslaitos sai eniten hälytyksiä sähkölinjoille kaatuneista puista

Juhannuspäivä ja sen vastainen yö olivat Pohjois-Savon pelastuslaitokselle rauhallisia. Päivystävä palomestari Kalevi Bruun kertoo, ettei pelastuslaitokselle tullut yhtään ihmisen pelastamista tai rakennuspaloa koskevaa tehtävää.

Bruun kertoo, että eniten lauantai-iltapäivän ja sunnuntai aamupäivän välillä pelastuslaitosta tarvittiin vahingontorjuntatehtäviin, joita tuli yhteensä kahdeksan kappaletta. Vahingontorjuntehtävissä apua tarvittiin sähkölinjojen päälle kaatuneiden puiden kanssa ja yhdessä vesivahingossa.

Pelastuslaitos sai hälytyksen kahdesta pienestä öljyvahingosta. Toisessa tapauksista henkilöauton moottoriöljyä oli valunut tielle ja toisessa sähköverkon muuntamosta oli vuotanut öljyä.

Pelastuslaitos hälytettiin paikalle myös kahdessa virka-aputehtävässä, joissa pelastuslaitos oli toiminut ensihoidon apuna ja toimittanut potilaan pois saaresta veneellä. Lisäksi pelastuslaitos hälytettiin paikalle kolmessa ensivastetehtävässä ensihoidon avuksi.

Näiden lisäksi pelastuslaitos sai muutamia automaattisia paloilmoituksia, joista yksi oli pieni maastopalo Siilinjärvellä.

– Loppupeleissä on ollut hyvin rauhallista, Bruun kommentoi juhannuspäivästä sekä lauantain ja sunnuntain vastaisesta yöstä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.