Julisteet liioittelevat myrkytyshuhua Kuopiossa

Kuopion seudulla on tänä syksynä ollut erityisen vähän koirien myrkytystapauksia. Yleensä tietoon tulee sienimyrkytyksiä, mutta nyt ei ole tullut niitäkään, eläinlääkäri Sinikka Sarpanen Kuopion Eläinlääkärikeskuksesta sanoo.

Kuopion Jynkässä, Kolmisopella, Saaristokaupungissa ja Petosella on kuitenkin levitetty julisteita, joiden mukaan joku myrkyttää koiria tahallaan.

Kuopion eläinlääkäreiden tietoon ei ole tullut yhtään tahallista myrkytysepäilyä Kuopiosta.

- Itsekin näin varoituslappuja, jotka olivat niin epämääräisiä, että otin ne samantien pois. Huhut pitäisi lopettaa, Sarpanen toivoo.

Pohjois-Savon poliisilaitokselle on koko tänä vuonna tullut tieto yhdestä epäillystä myrkytyksestä, jossa nuori koira lopetettiin oireiden vuoksi.

Ilmoituksen mukaan kuopiolaisen omistajan bokseri oli syönyt jotain elokuussa Kuopiossa Savolanniemessä ja viety lääkäriin Helsingissä.

Poliisille asiasta ilmoitettiin kuukautta myöhemmin ja ilmoituksessa kerrottiin koiran ruumiinavauksen osoittaneen kuolinsyyksi myrkytyksen.

- Se ei ole selvinnyt, mikä myrkky ja mistä koira olisi sen syönyt, rikosylikonstaapeli Antti Nissinen kertoo.

Ketään epäiltyä ei ole tiedossa. Tapauksia ei myöskään ole sattunut elokuun jälkeen lisää.

Poliisin mukaan poliisi suhtautuu mahdollisiin myrkytyksiin vakavasti, mutta ne ovat harvinaisia eikä Kuopion seudulla ole menossa mitään sumaa niin kuin nimettömissä julisteissa ja netissä on väitetty.

Jos myrkytysoireita on, niistä kannattaa ottaa yhteyttä eläinlääkäriin, joka ottaa näytteet laboratoriotutkimuksia varten. Jos syy on jokin muu kuin luonnon myrkyt, poliisikin saa kättä pidempää asian tutkintaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.