Julkkiskokit kilpailevat ympäri Savoa: pallogrillillä Kuopion torille

Television Hell's Kitchenistä tunnetut rautalammilainen ravintoloitsija Anssi Heikkinen ja espoolainen keittiömestari Pasi Sämpi ottavat keväällä toisistaan mittaa kokkaillen muun muassa eri puolilla Savoa. Mukana on myös kuvausryhmä ja lopputulosta on mahdollista katsoa YouTubesta 7.4. alkaen.

– Kotona sohvalla loikoilin ja katsoin Jyrki Sukulan Kuppilat kuntoon -ohjelmaa ja ajattelin, että olisipa mukava lähteä itsekin kierrosta tekemään, Heikkinen kertaa ideaansa.

Ajastus jalostui nopeasti ja kun Sämpikin oli heti innolla mukana, tartuttiin tuumasta toimeen. Niinpä kaksikko haastaa toisiaan kevään mittaan Joroisissa, Kuopiossa, Iisalmessa, Pihtiputaalla, Kangasniemellä, Äänekoskella ja Rautalammilla leikkimielisessä "kokkisodassa".

Tarkoitus on vierailla jokaisen paikkakunnan tunnetussa ravintolassa ja tutustua samalla paikallisiin erikoisuuksiin.

– Esimerkiksi Kuopiossa menemme Sampoon syömään perinteiset muikut. Seuraavana päivänä etsitään mitä paikallisia raaka-aineita löytyy Kuopiosta ja teemme niistä omanlaisemme annokset.

Ruoka valmistetaan jokaisella paikkakunnalla pallogrillillä kokaten. Kuopiossa kisa järjestetään torilla 25.3.

– Se voittaa kumpi tekee puoleen tuntiin paremmat pöperöt. Häviäjälle on tiedossa jokin pieni haaste, Heikkinen selvittää.

Joroisissa kaksikko vierailee Hotelli Joronjäljessä 24.3. ja Iisalmessa maailman pienimmäksi ravintolaksi tituleeratussa Kuapissa 26.3. Tuomarina toimii kussakin kohteessa sikäläisen ravintolan edustaja.