Junilla ja busseilla poikkeusvuoroja

Jos mielii ostoksille vielä tämän vuoden puolella, kannattaa asiat hoitaa ennen kuin kello lyö perjantaina kuusi. Tuolloin kaupat sulkevat ovensa ja niiden henkilökunta pääsee uudenvuoden viettoon. Myös Alkot ovat uudenvuodenaattona auki iltakuuteen.

Lauantaina uudenvuodenpäivänä useimmat kaupat ovat kiinni. Ruokaa saa joistakin pienistä kaupoista, huoltoasemilta, kioskeista ja haja-asutusalueiden kaupoista.

Omien lähikauppojen aukioloajat kannattaa tarkistaa kauppojen verkkosivuilta.

Koska uudenvuodenpäivä sattuu lauantaille, Alkot pitävät ovensa kiinni koko viikonlopun.

Pankit sulkeutuvat uudenvuodenaattona viimeistään kahdelta, useimmat jo yhdeltä ja osa aikaisemminkin. Uudenvuodenpäivänä pankit ovat kiinni.

Linja-autolla pääsee

Suurin osa kaukojunista kulkee perjantaina normaalien aikataulujen mukaan.

Lauantaina kaukojunaliikenne ajetaan suurin piirtein sunnuntain aikataulujen mukaan. Tarkat juna-aikataulut kannattaa tarkistaa, sillä useilla reiteillä kulkee lisäjunia ja monia junavuoroja on myös peruttu.

Aikataulut saa verkosta osoitteesta www.vr.fi, kännykällä mobiilipalvelusta osoitteesta mobile.vr.fi, asiakaspalvelupuhelimesta numerosta 0600 419 00 tai aikatauluautomaatista numerosta 0307 209 06.

Matkahuollon bussiaikatauluissa on niin paljon poikkeuksia, että yhtiö kehottaa matkustajia selvittämään tarvitsemansa aikataulut suoraan yhtiön verkkosivuilta osoitteesta www.matkahuolto.fi, mobiilipalvelusta osoitteesta m.matkahuolto.fi tai asiakaspalvelupuhelimesta numerosta 0200 4000.

Kuopion Liikenteen paikallisbussit ajavat uudenvuodenaattona perjantaina tavallisen perjantain aikataulujen mukaan. Myös yölinjat ajetaan.

Uudenvuodenpäivänä linjat ajavat sunnuntain aikataulujen mukaan.

Maksa kirjastosakot!

Kuopion Uimahalli sekä Lippumäen halli Petosella ovat aattona auki aamukuudesta neljään iltapäivällä. Uudenvuodenpäivänä molemmat hallit ovat kiinni.

Uudenvuodenaattona Kuopion kirjastot ovat avoinna klo 10-16 ja lehtisali on avoinna klo 9-16.

Uudenvuodenpäivänä ja sunnuntaina 2. tammikuuta kirjastot ovat suljettu.

Vuodenvaihteessa lainausten velkasaldon tulee olla nolla euroa.

Kaikki maksamattomat maksut aiheuttavat lainauskiellon.

Kriisi, ja koira hävisi?

Uudenvuoden vietto voi kärjistää parisuhde- ja perheongelmia.

Mielenterveysseuran kriisipuhelin päivystää uudenvuodenaaton aamuyhdeksästä läpi yön uudenvuodenpäivän aamukuuteen.

Uudenvuodenpäivänä päivystys jatkuu iltapäivällä kolmelta ja siitä läpi yön aamukuuteen. Kriisipuhelimen numero on 010 195 202.

Ilotulitusraketit saattavat säikyttää koiran karkuteille.

Karanneesta koirasta kannattaa tehdä ilmoitus www.karkulaiset.fi-verkkopalveluun ja Etsijäkoiraliiton neuvontaan, joka palvelee numerossa 040 724 8614.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.