Kääriäinen neuvoi oppositiota - Rajamäki huolissaan turvallisuusasioiden valumisesta kokoomukselle

Siilinjärven torilla vappupäivänä kello 10 puhunut keskustan kansanedustaja Seppo Kääriäinen sanoi, että nykyhallitus on pystynyt parin vuoden takaisesta vahvistamaan talouden kasvua. Oppositiolle hän antoi vinkin:

– Demareiden ja vihreiden kannattaa kahteen kertaan miettiä oppositiopolitiikkansa sisältöä ja tyyliä. Oppositionkin oma etu on nyt perinteisen kapuloiden heittelyn sijasta tukea Sipilän hallituksen ponnistuksia talouden käänteen vahvistamisessa.

Kääriäisen mukaan tällainen vastuun kantaminen on Suomen juhlavuoden teeman "Yhdessä" toteuttamista käytännössä.

Vaikka Kääriäinen uskoo, että nykyhallitus on saanut käänteen Suomen taloudessa parempaan suuntaan, hän kuitenkin muistutti omaa joukkuettaan siitä, ettei myönteistä myötätuulta saa hukata.

– Vaara ei ole ohi. Myönteisen kehityksen on jatkuttava, muutoin luvassa on nykyisiin oppositiopuoleisiin rakentuva hallitus.

Siilinjärven torilla niin ikään puhuneella keskustan kansanedustaja Elsi Kataisella oli turvallisuus puheen läpileikkaavana teemana.

– Turvallisuuden tunne syntyy siitä, että lääkäriin pääsee ja ihmiset hoidetaan. Siksi tätä soteuudistusta tehdään, Katainen sanoi.

Hannakaisa Heikkinen (kesk.) oli Siilinjärvellä hallituksen puoliväliriiheen tyytyväinen.

– Viikko sitten hallituksen puoliväliriihessä päätettiin, että nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseen panostetaan täsmätoimin yhteensä 45 miljoonalla eurolla olemassa olevien ratkaisujen lisäksi. Opposition suurin huoli lieneekin se, että tämä hallitus on jo onnistunut päätavoitteessaan, eli kääntämään Suomen talouden syöksykierteestä kasvu-uralle.

Varkaudessa SDP:tä edustava Varkauden kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Kari Rajamäki puhui tuttuun tapaan ärhäkästi. Rajamäki otti kantaa Varkauden haasteiden lisäksi valtakunnan politiikkaan.

– Turvallisuuskoneiston liian yksipuolinen ajautuminen yhden puolueen, kokoomuksen käsiin herättää huolta. Presidentti antaa oikeuskanslerin valinnassa sivustatukea kokoomuksen puheenjohtaja Orpolle ajamalla virkaan henkilöä, joka on rakentanut sotea. Kokoomus otti oikeus- ja sisäasiat totaalisesti käsiinsä ja uusi oikeusministeri ilmoitti, että hän esittelee ehdokkaansa ensin omalle puolueelleen. Voiko tilausta enää ministeri rehellisemmin tunnustaa?, Rajamäki tylytti.

Rajamäen mukaan Varkauden linkityttävä yhä vanhemmin mukaan maakunnan ja valtakunnan päätöksentekoon, jotta kaupungin kansainvälisen teollisuuden toimintaedellytykset paranevat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.