Käsityöyrittäjien joulutori vetää väkeä

Satamankulman käsityöyrittäjät kertovat ilahtuneina, että heidän joulutorillaan on käynyt suorastaan virtanaan väkeä jopa itsenäisyyspäivänä.

– Ajoittain on ollut suorastaan ruuhkaa, kertoo Merja Heiskanen.

Parinkymmenen käsityöläisen joulutorilla oli tarjolla paljon käsintehtyjä ja runsaasti myös kierrätetyistä materiaaleista valmistettuja tuotteita.

Esimerkiksi Merja Heiskasen ja hänen sisarensa Jaana Leväsen ToffToff-nimisen yrityksen laukuissa jippona on usein vanhan laukun tuunaaminen tähän päivään sopivaksi toisella kierrätystuotteella.

– Tämä laukku on tehty maatuskahuivista ja tähän toiseen, 60-luvun laukkuun, on kiinnitetty peuraa esittävä jääkaappimagneetti Berliinin historiallisen museon kaupasta, esittelee Heiskanen.

Yrittäjät ovat sisaruksia ja heidän yrityksensä nimi tulee tyttönimestä Isotoff.

He kertovat kiertelevänsä kirpputoreja sekä Suomessa että ulkomailla etsimässä sopivaa materiaalia tuotteisiinsa. Laukkujen lisäksi he valmistavat koruja ja mobileita.

Heiskanen kertoo muun muassa löytäneensä Berliinistä luonnonkorallista tehtyjä kaulanauhoja. Luonnonkorallin kerääminen on nykyisin kiellettyä, mutta jo tehdyt korut saa luvallisesti tuunata uuteen uskoon: Heiskanen on purkanut nauhat osiinsa ja yhdistänyt ne uusiksi kaulakoruiksi virkkaamansa hopeoidun kuparilangan kanssa.

Joulutori kokoaa hiukan eri kokoonpanoilla käsityöläisiä Satamankulmaan vielä kahtena viikonloppuna ennen joulua.