KHO tekee elokuussa Finnpulpin ympäristölupaan liittyvän katselmuksen Kuopioon

Korkein hallinto-oikeus tekee 28. elokuuta Finnpulpin ympäristölupaan liittyvän katselmuksen Kuopioon. Korkein hallinto-oikeus antaa Finnpulpin ympäristölupaa koskevan lopullisen päätöksen myöhemmin katselmuksen jälkeen.

– Katselmuksen tarkoituksena on selvittää hakemuksen mukaisen biotuotetehtaan sijoittumista ympäristöön ja toiminnasta aiheutuvia ympäristövaikutuksia, erityisesti Kallaveteen kohdistuvia vesistövaikutuksia, korkeimman hallinto-oikeuden tiedotteessa kerrotaan.

Itä-Suomen aluehallintovirasto myönsi 31. maaliskuuta 2017 Finnpulp Oy:lle toistaiseksi voimassa olevan ympäristö- ja vesitalousluvan biotuotetehtaan toimintaan Kuopion Sorsasalossa. Vaasan hallinto-oikeuden asiaa koskevasta päätöksestä on vireillä useita valituslupahakemuksia korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Valituksissa on vaadittu muun ohella Vaasan hallinto-oikeuden ja aluehallintoviraston päätöksen kumoamista ja Finnpulp Oy:n lupahakemuksen hylkäämistä ja toissijaisesti asian palauttamista aluehallintovirastolle uudelleen käsiteltäväksi.

Kaikki asianosaiset on kutsuttu mukaan katselmukselle.

– Katselmuksen yhteydessä ei pidetä suullista käsittelyä. Katselmuksen aloittavassa kokouksessa voidaan kuitenkin keskustella muun muassa valituksissa esille tuoduista toiminnan vesistövaikutuksista sekä niitä koskevista selvityksistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kuopion ilmastolakkolaiset: "Finnpulp muuttaa hiilinielun vessapaperiksi"

Kaupunki vastaa Finnpulp-valituksiin: jakaa huolen Kallaveden tilasta

Uusimmat

Savo

Varoitus: Vesisateen liukastamat väylät hyvin liukkaita maanantainakin

Henkilökortteja haettiin ennätysmäärä viime vuonna – hinnan alennus voi lisätä kysyntää tänäkin vuonna

Valepoliisien apurit piilottivat 68 000 euroa vanhuksen rahoja – laajasta vyyhdistä annettiin jo 46:s tuomio

Matkakeskusta odotetaan hartaasti, mutta vanhoihin linja-autoasemiin kulkijoilla voi olla vahvakin tunneside – tältä Kuopiossa näytti ennen

Poliisi saa Kuopioon uusia poliisiautoja – viime vuonna hälytystehtävien määrässä näkyivät veitset ja huumeet

Nuori kuljettaja ajoi Kuopiossa 159 kilometrin tuntinopeutta

Hornet-ohjaajat harjoittelevat USA:n Stratotankerin kanssa

Joka kerta tuntuu kurjalta lähteä pois", sanovat Mari Kuvaja ja Sami Visa Tahkon-mökillään ja vieraatkin rakastuvat paikkaan – tällä kertaa mökille lensi F1-toimittaja Mervi Kallio

Yhä useammin Tahkon-mökkiä emännöivät miniä ja anoppi yhdessä – kiinteistövälittäjät ja tilasto kertovat, millä hinnoilla mökkikaupat kätellään

Ystävykset Mari ja Sari, 27 vuotta, molemmilla esikoisvauvat ja samannimiset miehet - "No onhan meillä aika paljon yhteistä!"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.