KRP: Kortteja ei enää yritetty kopioida

Poliisin tietoon ei ole tullut enää uusia maksukorttien kopiointitapauksia viime tiistaina ja keskiviikkona Mikkelissä ja Kuopiossa tapahtuneiden lisäksi. Kopioiduilla tiedoilla ei tiettävästi ole nostettu rahaa.

Mikkelissä Peitsarin Teboil-automaatilla tiistaina ollut laite on poliisin hallussa. Kuopiossa kopiointia tapahtui keskiviikkona kello 15 -16 aikaan Väliköntien A24-automaatilla ja todennäköisesti samana päivänä myös Kolmisopen A24-automaatilla.

Poliisi kehottaa tarkkaavaisuuteen korttinsa käytössä. Mikäli käytössä ilmenee jotakin epäilyttävää, on kortin käyttö automaatilla syytä keskeyttää.

Jos asiakas havaitsee tilillään tai korttilaskullaan tapahtumia, joita ei tunnista omakseen, on syytä heti kuolettaa kortti. Yhteystiedot sulkupalveluun kotimaassa puh 020 333, ulkomailta +358 20333. Lisäksi on viipymättä otettava yhteys oman paikkakunnan poliisiin, jolle voi ilmoittaa mahdolliset asiaan liittyvät tiedot ja havainnot.

Paras turva rikollisia vastaan on poliisin mukaan suojata kortin tunnusluku ja aina sitä syöttäessä peittää näppäimistö esimerkiksi toisella kädellä, riippumatta siitä missä korttia käyttää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.