KYSille myönnetään tuntuva avustus Uusi Sydän 2025 -taidehankkeeseen

Taiteen edistämiskeskus (Taike) on jakanut Pohjois-Savon Sairaanhoitopiirin Kuntayhtymälle 30 000 euroa. Avustus on osoitettu KYS Uusi Sydän 2025 -taidehankkeen kustannuksiin. KYSin taidehankkeessa rakennetaan taiteesta pelillinen reitti, joka tukee sairaalan kuntoutustoimintaa.

Taike jakoi yhteensä 285 000 euroa avustuksia uusille prosenttiperiaatteen mukaisille taidehankkeille. Avustuksilla tuetaan yhteensä yhdeksää hanketta eri puolilla Suomea.

Suurimmat avustukset saivat Tampereen kaupunki ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, joista molemmille myönnettiin 50 000 euroa. Tampereella taide tuodaan osaksi uuden raitiotien pysäkkikatoksia ja pysäkkiympäristöjä. Oulun yliopistollisessa sairaalassa toteutetaan uuden sairaalan taideohjelma osana OYS 2030 -uudistamisohjelmaa.

Taike tukee rakentamisen prosenttiperiaatteen vahvistumista myöntämällä avustuksia uusien taidehankkeiden käynnistämiseen. Rahoitus edellyttää rakennuttajalta vähintään 50 prosentin omarahoitusta taiteen kustannuksiin ja sitoutumista prosenttiperiaatteen mukaisiin käytäntöihin.

Tänä vuonna Taike sai 19 hakemusta. Tukea haettiin eniten sairaaloiden ja terveyskeskusten kiinteistöjen taideohjelmien toteutuksiin sekä koulu- ja päiväkotirakennusten taidehankintoihin.

Taiteen edistämiskeskus (Taike) on taiteen edistämisen asiantuntija- ja palveluvirasto. Taiken virastossa työskentelee 80 henkilöä. Taiken päätoimipiste on Helsingissä, ja lisäksi sillä on aluetoimipisteitä.

Erityisavustukset

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.