KYSin ja kaupungin ilta- ja viikonloppupäivystys yhdistyvät

KYSin päivystyspoliklinikka ja Kuopion kaupungin terveyskeskuksen ilta- ja viikonloppuvastaanotto yhdistyvät ja siirtyvät toiminnallisesti samoihin tiloihin KYSillä 10. syyskuuta. Yhdistettyyn päivystykseen tullaan pääsairaalan C-oven kautta.

Sujuvan hoidon takaamiseksi potilaita pyydetään aina soittamaan päivystysapunumeroon 116117 ennen kuin he tulevat vastaanotolle. Henkeä uhkaavissa hätätilanteissa on otettava yhteys hätänumeroon 112.

Päivystykseen saapuessaan potilaat ilmoittautuvat aulan ITTE-itseilmoittautumispisteessä. Päivystyksen itseilmoittautumista ei voi tehdä pääaulassa tai Kaarisairaalan aulassa. Potilaat kutsutaan ilmoittautumisesta hoidon tarpeen arviointiin.

Potilaat hoidetaan oireiden mukaisessa kiireellisyysjärjestyksessä. Saapumisjärjestyksellä ei ole merkitystä. Päivystyksessä potilas voidaan hoitaa lääkärin tai sairaanhoitajan vastaanotolla. Potilaat, joilla ei ole päivystyksellisen hoidon tarvetta, ohjataan esimerkiksi omalle terveysasemalle tai heille annetaan kotihoito-ohjeet.

Virka-aikana potilaan tulee edelleen hakeutua ensisijaisesti omaan terveyskeskukseensa. Kuopion kaupungin terveyskeskuksen vastaanotot toimivat arkisin virka-aikana maanantaista torstaihin kello 8–16 ja perjantaisin kello 8–15.

Päivystysten yhdistyminen koskee vain Kuopion alueen asukkaita. Muiden kuntien päivystyksellisten pisteiden toiminta jatkuu normaalisti.

Päivystyksen yhdistämisen taustalla on terveydenhuoltolain ja valtioneuvoston asetuksen edellyttämä kiireellisen hoidon järjestäminen. Tämä tarkoittaa, että syyskuun 10. päivästä eteenpäin KYSin päivystys ja Kuopion ilta- ja viikonloppuvastaanotto toimivat lain säännösten edellyttämällä tavalla perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yhteisenä päivystyksenä.

Muutoksen myötä päivystykseen saapuva potilas saa oikeanlaista hoitoa mahdollisimman sujuvasti.