KYSin kuvantamiskeskuksen johtaja siirtyy Euroopan ykkössairaalaan

Kuopion yliopistollisen sairaalan (KYS) Kuvantamiskeskuksen johtaja, ylilääkäri Juhana Hakumäki siirtyy Tukholmaan. Hän aloittaa 13. maaliskuuta Tukholman Karoliinisen yliopistosairaalan kuvantamistoimialan johtajana.

Hakumäki ottaa uutta toimea varten aluksi vuoden virkavapaata KYSistä.

Valinta Karoliinisen yliopistosairaalan kuvantamistoimialan, Bild och functionin johtajaksi on Hakumäelle melkoinen nousu uralla, koska Karolinskaa pidetään yhtenä Euroopan ykkössairaaloista.

– En itse hakenut paikkaa, vaan kyseessä oli kutsuhaku. Viime syksynä Karolinskan palkkaama headhunter soitti minulle ja suureksi yllätyksekseni pyysi minua haastatteluun. Ja loppujen lopuksi, varsin pitkään kestäneen hakuprosessin jälkeen tulin valituksi.

Karoliinisen kuvantamistoimiala on neljä kertaa KYS Kuvantamiskeskusta suurempi. Siellä työntekijöitä on 1 000, kun taas KYSissä on noin 250. Työntekijöitä Karoliinisessa yliopistosairaalassa on lähemmäs 16 000 ja vuodepaikkoja on 1 600. Poliklinikkakäyntejä on 1,6 miljoonaa ja vuodeosastohoitoja yli 100 000 vuosittain.

Karolinskan johtoryhmän kielenä käytetään englantia, mutta henkilökunnalleen Hakumäki aikoo puhua ruotsia.
– Siellä on ollut viime aikoina niin suuria muutoksia, että yritän helpottaa henkilökunnan taakkaa puhumalla heille heidän äidinkieltään. Tietysti vie jonkin aikaa ennen kuin minun kouluruotsini muuttuu täysin sujuvaksi, naurahtaa Hakumäki.

Hakumäki on aluksi sitoutunut 5 vuoden määräaikaiseen pestiin.

Osastonylilääkäri Marja Hedman siirtyy Juhana Hakumäen tilalle KYS Kuvantamiskeskuksen palveluyksikköjohtajaksi.