KYSin osaston hoidolle tunnustusta

Kuopion yliopistollisen sairaalan (KYS) lastenhematologian ja -onkologian yksikkö on hyväksytty Lasten syöpä -osaamisverkoston (PaedCan-ERN) jäseneksi. Aikaisemmin tässä kuussa myös KYSin Epilepsiakeskus hyväksyttiin Harvinaiset ja vaikeat epilepsiat (EpiCARE) -osaamisverkoston jäseneksi.

Lastenhematologian osastolle tulee vuosittain hoitoon noin 30 uutta lapsisyöpäpotilasta. Suurin osa lapsista sairastaa joko leukemiaa tai aivokasvainta. Suurin osa lapsipotilaista on mukana joko pohjoismaalaisissa tai eurooppalaisissa tutkimusohjelmissa, joiden tarkoituksena on jatkuvasti kehittää lasten syövänhoitoa entistä tehokkaammaksi ja turvallisemmaksi.

Lasten syöpä -osaamisverkoston avulla lisätään eurooppalaista yhteistyötä syöpien ja kasvainten diagnostiikassa, hoidossa ja seurannassa sekä tutkimuksessa, jotta voidaan varmistaa huipputason hoito siihen kuuluvissa sairaaloissa. Lasten ja nuorten syöpien eurooppalaisessa verkostossa Suomea edustavat KYSin lasten syöpäyksikön lisäksi Tampereen ja Turun yliopistolliset sairaalat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.