Kaavi valmistelee yhden alakoulun mallia – infot kyläkouluilla joulukuun alussa

Kaavin kunta on ryhtynyt virallisesti valmistelemaan siirtymistä yhden alakoulun malliin ensi syksynä. Tämä merkitsisi käytännössä Kortteisen ja Luikonlahden kyläkoulujen lakkauttamista ja oppilaiden keskittämistä kirkonkylän kouluun.

Kunta järjestää asiasta kuulemis- ja tiedotustilaisuudet joulukuun alussa keskiviikkona 2.12. klo 18.00 Luikonlahden koululla, torstaina 3.12. klo 18.00 Kortteisen koululla ja perjantaina 4.12 klo 18.00 Kaavin valtuustosalissa.

Koulukysymys on jo tulehduttanut päätöksenteon ilmapiiriä. Viime viikon tiistaina valtuuston kokouksessa keskustan ryhmän jätti kaksi valtuutettua. Valtuuston 1. varapuheenjohtaja Erkki Räsänen siirtyi Rakentava Kaavi -ryhmään ja kokenut kunnallispoliitikko ja kunnanhallituksen jäsen Harri Saario jätti keskustan valtuustoryhmän lisäksi puolueen jäsenyyden.

Valtuusto päätti useiden äänestysten jälkeen, että ensi vuoden veroprosenttia ei nosteta, jos lakkautetaan kaksi kyläkoulua ensi syksynä.

Kunnan nettisivuilla on julkaistu yhden alakoulun mallin lähtökohdat ja perusteet. Sen mukaan yhden alakoulun mallissa on mahdollista tuottaa enimmillään 330 000 euron vuosisäästö. Summa ei sisällä kiinteistöjen lämmitys- yms. kustannuksia, jotka ovat noin 50 000 euroa vuodessa. Lisäksi yhden alakoulun mallia perustellaan sillä, että opetuksen laatu säilyy korkeatasoisena ja kaikille kunnan oppilaille turvataan yhdenvertainen esi- ja perusopetus.