Kahta varasta esitetään käännytettäviksi

Tampereen poliisi esittää maahanmuuttovirastolle kahden romanialaisen miehen käännyttämistä Suomesta. Miehiä epäillään 25 rikoksesta Suomessa.

Poliisi sai vastikään valmiiksi laajan lompakkovarkaussarjan esitutkinnan ja tapaus siirtyi syyttäjälle syyteharkintaan.

Varkaussarjasta epäillään kahta romanialaista kolmekymppistä miestä. Samaan porukkaan kuului myös kolme muuta miestä, joiden epäiltiin varastaneen iäkkäiltä naisilta lompakot myös Kuopiossa ja Varkaudessa helmikuun lopussa.

Nämä kolme pääsivät kuitenkin pakenemaan Suomesta ennen kiinnijäämistään. He pakenivat maasta ilmeisesti Viron kautta.

Uhreina etenkin iäkkäät naiset

Kiinnijääneet miehet rötöstelivät Tampereen ja Helsingin alueilla. Poliisi sai lopulta liitettyä heidät 25 lompakkovarkauteen, joista osassa miehet saivat ensin urkittua myös uhrinsa pankkikortin tunnusluvun ja nostivat kortilla rahat tililtä. Miesten katsotaan syyllistyneen siksi varkauksien lisäksi myös maksuvälinepetoksiin.

Lompakkovarkaudet kohdistuivat yksin liikkuneisiin iäkkäisiin naisiin kaupunkikeskustoissa.

Tampereen alueella helmikuussa sattunut kymmenien lompakkovarkauksien suma loppui lähes kokonaan heti, kun poliisi otti kyseiset kaksi miestä itseteosta kiinni.

Sen sijaan 12 muulla paikkakunnalla - mukaan lukien savolaiskaupungit - tehdyt samanlaiset varkaudet jäivät selvittämättä epäiltyjen tekijöiden kadottua maasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Savo

Varoitus: Vesisateen liukastamat väylät hyvin liukkaita maanantainakin

Henkilökortteja haettiin ennätysmäärä viime vuonna – hinnan alennus voi lisätä kysyntää tänäkin vuonna

Valepoliisien apurit piilottivat 68 000 euroa vanhuksen rahoja – laajasta vyyhdistä annettiin jo 46:s tuomio

Matkakeskusta odotetaan hartaasti, mutta vanhoihin linja-autoasemiin kulkijoilla voi olla vahvakin tunneside – tältä Kuopiossa näytti ennen

Poliisi saa Kuopioon uusia poliisiautoja – viime vuonna hälytystehtävien määrässä näkyivät veitset ja huumeet

Nuori kuljettaja ajoi Kuopiossa 159 kilometrin tuntinopeutta

Hornet-ohjaajat harjoittelevat USA:n Stratotankerin kanssa

Joka kerta tuntuu kurjalta lähteä pois", sanovat Mari Kuvaja ja Sami Visa Tahkon-mökillään ja vieraatkin rakastuvat paikkaan – tällä kertaa mökille lensi F1-toimittaja Mervi Kallio

Yhä useammin Tahkon-mökkiä emännöivät miniä ja anoppi yhdessä – kiinteistövälittäjät ja tilasto kertovat, millä hinnoilla mökkikaupat kätellään

Ystävykset Mari ja Sari, 27 vuotta, molemmilla esikoisvauvat ja samannimiset miehet - "No onhan meillä aika paljon yhteistä!"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.