Kaksi henkilöautoa törmäsi rajusti Sonkajärvellä – Kaksi loukkaantunut vakavasti

Kaksi henkilöautoa on törmännyt toisiinsa Sonkajärvellä valtatie 5:llä. Onnettomuuspaikka sijaitsee noin seitsemän kilometriä Sukevalta etelään päin. Nokkakolari tapahtui kello 16.45.

Onnettomuudessa oli osallisena yhteensä seitsemän henkilöä, joista osa oli lapsia. Kaksi loukkaantui vakavasti. Poliisin mukaan loukkaantuneet ovat henkilöauton kuljettajia. Heidät toimitettiin Kuopion yliopistolliseen sairaalaan. Muut matkustajat säästyivät vähemmillä vammoilla.

Pelastustöissä oli mukana useita ensihoitoyksiköitä, lääkärihelikopteri FinnHEMS, pelastuslaitoksen yksiköitä ja poliisipartio.

Poliisin mukaan Kajaanin suunnasta tullut henkilöauto ajautui vastaantulevien kaistalle ja törmäsi Iisalmen suunnasta tulleeseen henkilöautoon. Tie oli onnettomuushetkellä sula. Nopeusrajoitus tiellä on 80.

Kajaanista tulleen auton kuljettajaa epäillään tässä vaiheessa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamuksesta. Poliisin tutkinnassa selvitetään tarkemmin, mistä syystä auto ajautui vastaantulevien kaistalle.

Tie oli pari tuntia suljettu liikenteeltä. Liikenne kulkee jälleen normaalisti. Illan aikana saattaa toinen kaista vielä tukkeutua, kun onnettomuusautoja nostetaan ojasta. Molemmat henkilöautot menivät pelastuslaitoksen mukaan kolarissa täysin romuksi.

Muokattu 5.3.2017 kello 19:12: Lisätty tiedot tien kunnosta ja tien avautumisesta jälleen liikenteelle.

Muokattu kello 19.40: Lisätty poliisin antamat tiedot sekä tarkemmat tiedot onnettomuudessa mukana olleiden määrästä.

Kolariauton kuljettaja nukahti rattiin - autoissa oli kaksi lapsiperhettä