Kallaveden vedenpinta on nyt keskimääräistä korkeampi

Kallaveden vedenpinta on tällä hetkellä noin 10 senttimetriä keskimääräistä arvoa korkeammalla. Vedenpinta on laskenut helmikuussa 11 senttiä.

Ennusteen mukaan vedenpinnan alenema jatkuu samaan tahtiin myös maaliskuussa. Kallaveden tulvaennuste toukokuussa on edelleen niin korkealla, että juoksutusta tulvaluukuista jatketaan.

Iisalmen reittien pääaltaan Onkivesi ja Porovesi ovat luvanmukaisen kevätalentuman kaudella ja pintoja alennetaan 20 senttimetriä maalis- huhtikuun aikana. Kiuruveden pinta on vielä tavoitetasollaan. 

Varkauden alapuolella likimain Saimaan tasossa oleva Haukivesi on laskenut helmikuussa 8 senttiä. Haukiveden pinta on 72 senttimetriä ajankohdan keskimääräistä tasoa korkeammalla. Vesistöennuste odottaa Haukiveden pinnan laskevan noin 15 cm, ennen käännöstä uuteen nousuun huhtikuussa.

Rautalammin reitillä Pielaveden, Iisveden, Suonteen, Hankaveden ja Konneveden korkeudet ovat noin 10-20 senttimetriä ajankohdan keskiarvojen yläpuolella. Helmikuussa vedenpinnat ovat laskeneet koko reitillä noin 10 senttiä ja lasku jatkuu maaliskuussa. Pakkaskauden pitkittyminen todennäköisesti nopeuttaa vesipintojen laskua.

Itä-Suomessa jäät ovat harvinaisen ohuita – hallien kattoja tarkkailtava lumimäärän vuoksi

Itä-Suomeen luvassa kylmä talvilomaviikko