Kallavesj-laulun sanoittajasta julkaistaan postimerkki

Kuopion paikallislaulu Kallavesj täyttää tänä vuonna 100 vuotta ja Kuopion Filatelistikerho ry täyttää 95 vuotta. Juhlan kunniaksi kerho järjestää SAVOFILA 2016 postimerkki- ja postikorttinäyttelyn Kallavesj-teemalla.

– Teema on meille sopiva, sillä historialliset teemat ovat meille tärkeitä ja jäsenillämme on laiva-aiheisia postimerkki ja -kortti kokoelmia. Kerhossa on myös jäsenenä Kallavesj-laulun sanoittajan Aaro Jalkasen sukua, kertoo Kuopion Filatelistikerhon puheenjohtaja Risto Pitkänen.

Näyttelyn yhteydessä julkaistaan kerhon ja Jalkasen suvun yhdessä suunnittelema omakuvapostimerkki Aaro Jalkasesta. Kallavesj-teemaan liittyen julkaistaan myös omakuvapostimerkit kolmesta höyrylaivasta: Karjalankoskesta, Saimaasta ja Wipusesta.

Näyttelyssä on esillä Aaro Jalkasen muistokokoelma. Kokoelma sisältää Jalkasen kirjeenvaihtoa ja erilaisia sortokauden ajan kohteita. Lisäksi esillä on useita Kuopio- ja Kallavesi-aiheisia kokoelmia sekä kokoilmia muista maista ja aiheista.

– Näyttely koostuu valtaosin kerhon jäsenten kokoelmista. Siellä on noin 1 600 sivua postimerkkejä, -kortteja ja -lähetyksiä, joten katsomista riittää, Pitkänen kertoo.

Näyttely on avoinna Galleria Kulmassa 12.-17.7. kello 12–18.