Kallavesj'-messujen lauantai oli ennätysvilkas

Kuopiossa järjestettävillä Kallavesj’-messuilla kävi tänä vuonna noin 25 000 vierasta, mikä vastaa järjestäjän asettamaa tavoitetta. Kävijämäärä on ollut saman suuruinen muutamana edellisvuotenakin.

Kuopion Pursiseuran pääsihteeri Jani Kelo kertoo, että lauantai oli ennätysvilkas päivä. Kävijöitä oli silloin lähes 11 000. Näytteilleasettajia Kuopio-hallissa oli tänä vuonna 115.

Teemana messuilla oli Kallavesi veneilijän unelmana.

– Toimme esille, mitä mahdollisuuksia Kallavedellä on veneilijöille, ja ne tuntuivat kiinnostavan. Pursiseuran osastolla oli paljon kysyntää, ja varsinkin Kuopion kaupungin päivitetty retkisatamakartta kiinnosti kovasti väkeä, Kelo sanoo.

Viime keväänä kerätyssä messupalautteessa tapahtumaan toivottiin etenkin toiminnallisuutta ja ohjelmasisältöä. Tämä otettiin nyt huomioon.

– Työnäytöksiä oli kahdenlaisia. Oli veneenhuolto- ja perhonheittonäytöksiä. Toinen mitä toivottiin, oli enemmän veneitä, ja nyt niitäkin saatiin monipuolisemmin esille, Kelo mainitsee.

Kallavesj’-messut on Kuopion Pursiseuran vuosittain järjestämä veneilyn, matkailun ja vapaa-ajan tapahtuma. Se järjestettiin tänä vuonna 1.–3.4.