Kallioon törmännyt poliisi ajoi ylinopeutta

Kiuruvedellä perjantaina kallioon törmännyttä poliisia epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Poliisin tietojen mukaan hän ajoi törmäyshetkellä ylinopeutta.

- Poliisi saa ajaa hälytysajossa niin kovaa kuin haluaa, jos pystyy hallitsemaan autonsa. Jos menettää ajoneuvon hallinnan, voi kyse olla rikoksesta, tutkinnanjohtaja Ilkka Aitto-oja Ylä-Savon poliisista sanoo.

Haapajärven poliisilaitoksen ylikonstaapeli oli liikkeellä yksin. Tässä ei Aitto-ojan mukaan sinällään ole mitään erikoista, eikä se myöskään riko ohjeita.

- Hän oli koko ajan yhteydessä hätäkeskukseen, joten paikalle olisi saatu muita yksiköitä nopeasti.

Loukkaantunut poliisi oli ollut liikkeellä yksin, kun hän sai tiedon mahdollisesta rattijuopumuksesta. Mies oli lähtenyt etsimään autoa. Hänellä ei poliisin tietojen mukaan kuitenkaan ollut näköyhteyttä autoon törmäyshetkellä.

Maanantain tietojen mukaan loukkaantuneen poliisimiehen tila on edelleen vakava. Häntä hoidetaan Oulun yliopistollisessa sairaalassa.

Poliisi on saanut joitain yleisövihjeitä tapaukseen liittyen, mutta niissä ei ole paljastunut mitään mullistavaa. Poliisi pyytää edelleen loukkaantuneen poliisin kanssa ennen suistumista puhunutta polkupyöräilijää ottamaan yhteyttä jutun tutkijaan.

Poliisi pyytää myös alueella liikkunutta, etsityn punaisen Toyotan kuljettajaa tai autosta tietäviä ilmoittautumaan poliisille puh. 07187 55030

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.