Kansalaisopistossa voi opiskella liki 20 eri kieltä

Kuopion kansalaisopisto tarjoaa kaupungin säästötalkoista huolimatta entiseen tapaan laajan ja monipuolisen mahdollisuuden opiskella ja kehittää itseään. Alkavalla syyslukukaudella on ainealueita yksitoista ja kursseja 650 kaiken ikäisille opiskelijoille.

Kursseja pidetään Kuopion kaupunkialueella, eteläisellä ja läntisellä maaseudulla, Riistavedellä, Vehmersalmella ja Karttulassa.

Opetusministeriö on myöntänyt opintoseteliavustusta opiskelijoille lukuvuodeksi 2009-2010. Avustus on suunnattu yli 63-vuotiaille, eläkeläisille ja maahanmuuttajille. Opintosetelikursseja on 83. Niihin opiskelijalle myönnetään kymmenen euron alennus. Avoimen opetuksen päivämaksusta annetaan yhden euron alennus.

Kansalaisopistossa voi opiskella lähes 20 eri kieltä. Kielikursseja järjestetään perustasoilta aina vaativimpiin ylemmän keskitason kursseihin. Liikunnan kurssien runsas valikoima on ryhmitelty entistä selkeämmin tehotasojen ja asuinalueiden mukaan.

Lukuvuoden opinto-opas jaetaan jokaiseen kuopiolaiseen talouteen ensi maanantaina. Ilmoittautuminen internetissä alkaa tiistaina ja jatkuu niin kauan kuin kurssipaikkoja riittää.

Internet-ilmoittautumiseen saa tarvittaessa neuvontaa puhelimitse sekä opiston toimistolta Puistokadulta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Savo

Varoitus: Vesisateen liukastamat väylät hyvin liukkaita maanantainakin

Henkilökortteja haettiin ennätysmäärä viime vuonna – hinnan alennus voi lisätä kysyntää tänäkin vuonna

Valepoliisien apurit piilottivat 68 000 euroa vanhuksen rahoja – laajasta vyyhdistä annettiin jo 46:s tuomio

Matkakeskusta odotetaan hartaasti, mutta vanhoihin linja-autoasemiin kulkijoilla voi olla vahvakin tunneside – tältä Kuopiossa näytti ennen

Poliisi saa Kuopioon uusia poliisiautoja – viime vuonna hälytystehtävien määrässä näkyivät veitset ja huumeet

Nuori kuljettaja ajoi Kuopiossa 159 kilometrin tuntinopeutta

Hornet-ohjaajat harjoittelevat USA:n Stratotankerin kanssa

Joka kerta tuntuu kurjalta lähteä pois", sanovat Mari Kuvaja ja Sami Visa Tahkon-mökillään ja vieraatkin rakastuvat paikkaan – tällä kertaa mökille lensi F1-toimittaja Mervi Kallio

Yhä useammin Tahkon-mökkiä emännöivät miniä ja anoppi yhdessä – kiinteistövälittäjät ja tilasto kertovat, millä hinnoilla mökkikaupat kätellään

Ystävykset Mari ja Sari, 27 vuotta, molemmilla esikoisvauvat ja samannimiset miehet - "No onhan meillä aika paljon yhteistä!"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.