Kansallisbaletin kesäkiertue ihastutti vauhdikkailla esityksillään – katso kuvat ja video!

Kyllä ehdottomasti kannatti tulla, oli hieno kokemus, Saija Oravainen sanoo hymyillen kansallisbaletin kesäkiertueen esityksessä Kuopion matkustajasatamassa. Hän tuli katsomaan esitystä tyttärensä Siiri Oravaisen kanssa, koska he ovat kiinnostuneet baletista.

– Tanssijat ovat niin taitavia, Saija Oravainen summaa ihastuksen lähteen.

Matkustajasatamaan saapui tiistain koleahkosta kelistä huolimatta satoja katsojia. Aurinko tuli myös esiin juuri sopivasti ennen esityksen alkamista. Lavalla nähtiin aikaisemmilta vuosilta tuttuun tapaan kansallisbaletin tanssijoiden esittämiä katkelmia klassisen baletin ja nykytanssin teoksista. 17 kansallisbaletin tanssijan esitykset saivat kaikki raikuvat aplodit yleisöltä. Erityisesti muumien ilmestyminen lavalle esittämään katkelmaa Muumipeikosta ja pyrstötähdestä sai aikaan ihastusta yleisössä.

Kuopio oli edellisten vuosien tapaan jo kuudetta kertaa järjestettävän kesäkiertueen päätöspaikka. Ensimmäistä kertaa kesäkiertueella mukana olleen tanssija Atte Kilpisen mukaan viileä sää ei haitannut esiintymistä sen suuremmin.

– Oli tosi hauskaa, täällä Kuopiossa on hyvä fiilis.

Solistitanssija Jonathan Rodriguesin mukaan kesäkiertueen esityksissä erityistä on se, että niiden aikana voi nähdä ihmisten reaktiot.

– On myös hienoa tulla tänne, koska osa ihmisistä ei välttämättä voi tulla Helsinkiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.