Kansallisen neurokeskuksen perustaminen edistyy: Tulevat omistajaorganisaatiot varmistuivat

Kansallisen neurokeskuksen omistajaorganisaatiot ovat varmistuneet. 12 tahoa ilmoitti halukkuutensa osallistua Itä-Suomen yliopiston koordinoimaan hankkeeseen.

Hankkeen esisopimuksen allekirjoittivat Itä-Suomen yliopisto, Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri, Oulun yliopisto, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, Tampereen yliopisto, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, Turun yliopisto, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, Jyväskylän yliopisto, Helsingin yliopisto, Aalto-yliopisto, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri.

Lue myös: Kansallisen neurokeskuksen nettisivut auki tänään
 

Kansallisen neurokeskuksen perustaminen jatkuu syksyllä perustamisasiakirjan laatimisella ja neuvotteluilla omistajaorganisaatioiden kanssa. Lisäksi syksyllä kehitetään ja kokeillaan neurokeskuksen tulevia palveluja.

Tällä hetkellä Kansallisen neurokeskuksen toiminta on käynnissä tai käynnistymässä Helsingissä, Turussa, Tampereella, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Oulussa.

Lue myös: Kansallisen neurokeskuksen perustamiseen 800 000 euron valtionavustus
 

Esisopimusneuvottelut käytiin Kansallisen neurokeskuksen perustamisvaiheen koordinaatiohenkilöstön, Itä-Suomen yliopiston lakiasiainjohtajan Petri Rintamäen ja dekaani Jussi Pihlajamäen johdolla. Sen ydintehtäviä ovat muiden muassa neurotieteilijöiden verkostoitumisen edistäminen ja alan tutkimuksen edistäminen.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.