Karhuhavainto Savossa: eläin lähti seuraamaan koulusta tulleita 10-vuotiaita poikia

Mikkelissä havaittiin karhu Raviradantiellä tiistaina kello kahden aikaan. Kaksi 10-vuotiasta poikaa olivat lähteneet pyöräilemään koulusta, kun Raviradantiellä heitä oli lähtenyt seuraamaan karhu.

Poliisin havaintojen mukaan karhun jälkiä oli tiellä noin kymmenen metrin matkalla ja karhu oli poistunut raviradan suuntaan. Alueella sijaitsevaa koulua tiedotettiin asiasta. Lisäksi paikalla oli poliisi.

Myös läheisellä frisbeegolf-radalla, metsikön toisella puolella, oli nähty karhu jo ennen poikien havaintoa. Karhua jäljitettiin riistanhoitoyhdistyksen kanssa. Iltaseitsemältä poliisi kertoi, ettei alueella enää mitä todennäköisimmin ollut karhua.

 

Liian tuttavalliset karhut riesana Joensuussa

Joensuussa puolestaan on ollut riesaa liian tuttavalliseksi äityneistä karhuista.

Joensuun suurriistavirka-apulaiset lopettivat pihoilla vierailleen karhun Joensuun Huhtilammella varhain sunnuntaiaamuna.

Poliisi oli määrännyt karhun lopetettavaksi. Poliisin mukaan 170-kiloista uroskontiota oli yritetty karkottaa aiemmin tuloksetta neljä kertaa. Riistakeskuksen rakentama sähköaita ei myöskään pidätellyt karhua. Riistakamerakuvien perusteella sama karhu oli vieraillut pihoissa lukuisia kertoja.

–  Koska alueella on vakituista asutusta, liikennettä ja elokuussa kouluun kulkevia lapsia, Itä-Suomen poliisilaitos katsoi, että karhun liikkuminen heikensi alueella asuvien ja oleskelevien ihmisten turvallisuutta, poliisi perustelee karhun tuomiota tiedotteessa.

Uroskarhu toimitettiin tutkittavaksi Ruokaviraston toimipisteeseen Ouluun.

Karhun lopettaminen ei poliisin mukaan poistanut karhuongelmaa.

–  Seuraava ilmoitus roska-astioita kaataneesta karhusta tehtiin jo seuraavana iltana, kertoo poliisi.

Riistanhoitoyhdistyksen arvion mukaan karhut ovat jossakin vaiheessa tottuneet etsimään ravintoa asutuksen läheisyydessä.

Poliisi toivoo viikon päästä alkavan karhunmetsästyksen tuovan ongelmaan jonkinlaisen ratkaisun.

Juttua muokattu 13.8.2019 kello 17.13: Lisätty juttuun Joensuun karhut

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.