Karhunjälki ihastutti ostajaehdokasta

Israelilainen luonnonlääketieteen asiantuntija Ram Dunietz suunnittelee ostavansa mökin Kaavin Petäjäsaaresta. Hän oli kuullut hankkeesta Israelissa.

– Olen nyt Suomessa ensimmäistä kertaa. Palaan lähipäivinä Israeliin. Minulla on valokuvaajana työskentelevä vaimo ja kaksi lasta. Olemme suunnitelleet, että viettäisimme Kaavilla pari kuukautta vuodessa, hän sanoi torstaina Petäjäsaaressa, johon hän oli tutustumassa.

– Asumme pienessä kylässä Israelissa. Lähin suurempi kaupunki on Hadera, hän mainitsi.

Liki 90 000 asukkaan Hadera sijaitsee Haifan alueella pohjoisessa Israelissa. Suurempiin kaupunkeihin, kuten Tel Aviviin ja Haifaan, on noin 45 kilometriä. Maisemat ovat siellä hyvin erilaiset kuin Savossa.

Dunietz tutustui noin 16 hehtaarin kokoiseen saareen torstaina mökkikylähankkeen keulamiehen Aviad Shaivichin kanssa.

Venemiehenä ja oppaana toimi kaavilainen Matti Tukiainen matkailuyrityksestä Vaikon Loma ja Lohi.

– Israelilaisten hanke on kiinnostanut Kaavilla, hän totesi.

Asumaton, luonnontilassa oleva saari ihastutti luonnosta kiinnostuneita israelilaisia. Varsinkin hirven kaluamat vesat ja naavaiset puut kiinnostivat. Vielä enemmän into nousi, kun Tukiainen löysi saaresta vanhan jäljen, jota hän epäili saaressa piipahtaneen karhun jättämäksi.

Vieraat kävelivät saaressa monta tuntia ja kiersivät sen sitten veneellä kokonaiskuvan hahmottamiseksi. Vaikka välillä oli pilvistä ja vettä tihkutti, he kehuivat Kaavin vierasvenesatamassa reissun onnistuneen.

– Haluamme paikan, jossa voi olla rauhassa ja nauttia luonnosta. Täällä on niin erilaista kuin Israelissa, Dunietz huomauttaa.

Ecoland Finland Kaavi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Aviad Shaivich korostaa myös, kuinka tärkeä myyntivaltti puhdas luonto on Israelissa.

Hän ottikin saaressa paljon valokuvia ja videoita esittelytarkoituksia varten.