Katso kuvat: Varkauden jääjuhla oli nuorten tähtihetki

Noin 900 varkautelaista istui lauantaina iltapäivällä mieluummin jäähallissa kuin kotisohvalla tapittamassa Tuntematonta sotilasta. Syynä oli koko perheen jääshow, joka esitettiin itsenäisyyspäivänä lähes täydelle katsomolle Varkauden OP-areenalla. Esitykseen jaetut vapaaliput loppuivat alle viikossa.

– Tämä oli hauska ja erilainen tapa viettää itsenäisyyspäivää. Tuntematonta sotilasta seurataan vähän vakavammin mielin, ja onhan ne molemmat versiot nähty monta kertaa, tuumasi joensuulainen Esa Vokkolainen. Hän seurasi esitystä perheensä ja vanhempiensa kanssa.

Draamallisessa Jäällä juhlitaan -esityksessä koettiin varkautelainen vuorokausi musiikin ja taitoluisteluesitysten kautta. Jäällä nähtiin Varkauden Tarmon nuoria taitoluistelijoita sekä Warkiksen ja WP35:n junioripelaajia.

– Parasta olivat hyvät musiikit, ja pienet luistelijat olivat tosi suloisia, sanoi Iida Vokkolainen.

Itsenäisyyspäivän juhla siirrettiin tänä vuonna Warkaus-salista jäähallille. Juhla teki kunniaa 85 vuotta täyttävälle Varkauden kaupungille ja 95-vuotiaalle Warkauden Lehdelle.

– Tällaista ei ole Varkaudessa aikaisemmin tehty. Esityksessä yhdistyvät kulttuuri ja jääurheilu, iloitsi kulttuurisihteeri Anne Puurunen.

– Tarkoitus on tuoda esille iloisia asioita ja kaikkea hyvää, mitä Varkaudessa on.

Varkautelaisia ylpeydenaiheita löytyy elinkeinoelämästä ja vaikkapa kulttuuri- ja liikuntapalveluista.

– Usein unohdetaan, miten kansainvälinen kaupunki tämä on ja kuinka paljon tietotaitoa viedään ympäri maailmaa. Meillä on hyvät harrastusmahdollisuudet, hyvä yhteisöllisyys ja turvallista asua. Tämä asiat helposti unohtuvat kun eletään taloudellisia kriisikausia, sanoi Puurunen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.