Kattopalon vahingot Lunawoodin tehtaalla jäivät pieniksi

Soinlahdessa Lunawoodin tehtaalla paloi maanantai-iltana kattohuopaa 10–15 neliön alalta. Palo oli vesikatolla, eikä rakennuksen sisälle tullut palovahinkoja.

Savu pysyi koko ajan rakennuksen ulkopuolella. Vahingot jäivät kokonaisuudessaan pieniksi.

Palokunta sai hälytyksen lämpöpuuta valmistavalle Lunawoodin tehtaalle puoli kahdeksalta illalla. Automatiikka hälytti palosta, ja työntekijä tuli lämpökeskukselle tarkistamaan tilanteen. Hän huomasi palon ja hälytti apua. Palo oli silloin alkuvaiheessa.

– Tilassa on palokaasuputki, joka tulee takaisin lämpökeskukselle polttoon. Putkessa oli halkeama, ja se sytytti hyvin todennäköisesti kattohuovan palamaan, palomestari Tommi Antikainen kertoo.

Paloa oli sammuttamassa yksiköitä oli Iisalmesta, Sonkajärveltä ja Vieremältä. Lisäksi mukana oli Peltosalmen vapaapalokunta.

Palo saatiin sammumaan iltayhdeksään mennessä, mutta jälkivartiointi jatkuu aamuun.

Edellisen kerran Lunawoodilla paloi viime marraskuussa. Tulipalo oli silloin suuri ja se alkoi silloin tulitöistä, kun vanhaa putkiuunia huollettiin.

Palo tuhosi puolet Iisalmen tehtaan tuotantokapasiteetista. Yhden tuhoutuneen puunkuivausuunin tilalle asennettiin sen jälkeen kolme uutta.