Katupölyä on yhä kaupunkilaisten vaivana

Vapun alusviikon ja vapunaaton sateiden jälkeen hengitettävien hiukkasten pitoisuudet ovat jälleen kohonneet Kuopiossa tällä viikolla. Hengitettävien hiukkasten raja-arvotaso ylittyi tiistaina Kuopiossa sekä Maaherrankadun että Tasavallankadun mittausasemilla.

Katupölyä on edelleen kaupunki-ilmassa etenkin vilkkaimpien liikenneväylien varsilla, koska puhdistamattomia katuja sekä piha- ja pysäköintialueita on melko paljon. Keskimäärin pölypitoisuudet ovat kuitenkin kaupunkialueella laskussa kevään korkeimmista tasoista, mutta kuivalla säällä liikenne ja osin myös tuuli nostaa hienojakoista pölyä ilmaan puhdistamattomilta alueilta.

Tällä hetkellä hengitettävien hiukkasten pitoisuudet eivät ole niin korkeita, että vakavat terveyshaitat olisivat todennäköisiä. Herkimmät henkilöt voivat kuitenkin saada oireita tälläkin hetkellä katupölystä.

Katujen ja pihojen siivoamisen edistyessä pölypitoisuudet laskevat vähitellen, mutta lähipäivinä pitoisuudet voivat vielä vilkkaimman liikenteen aikaan nousta yli raja-arvotason.

Varkaudessa ja Suonenjoella hengitettävien hiukkasten pitoisuustaso on ollut viime päivinä jonkin verran alhaisempi kuin Kuopiossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.