Kaupunginjohtajat haluavat Itä-Suomeen lisää valtaa

Itä-Suomen keskuskaupungit Joensuu, Kajaani, Kuopio ja Mikkeli edellyttävät, että valtion aluehallintoa säilyy maakunnissa. Lisäksi valtion keskushallinnosta pitäisi siirtää päätösvaltaa alueille.

Keskuskaupunkien kaupunginjohtajien mielestä aluehallinnon uudistus tarjoaa oivan tilaisuuden vahvistaa maakunnissa olevaa valtion aluehallintoa.

Kaupunginjohtajat tapasivat keskiviikkona Mikkelissä. Joensuun kaupunginjohtaja Juhani Meriläinen, Kajaanin kaupunginjohtaja Erkki Vähämaa, Kuopion kaupunginjohtaja Petteri Paronen ja Mikkelin kaupunginjohtaja Kimmo Mikander ovat yhtä mieltä siitä, että Itä-Suomen keskuskaupunkien edut aluehallinnon uudistuksessa ovat yhteiset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Savo

Yrittäjät, piispa ja Kuopion kaupunginjohtaja keskustelivat yrittäjiä kurittaneesta keväästä – Tukea oli saatavilla, mutta kaikki eivät uskaltaneet hakea sitä

Ilmoittautuminen kansalaisopistoon alkoi rynnistyksellä – suosituimmat kurssit täyttyivät jo aamupäivällä

Veronpalautukset toivat vilskettä kauppoihin niin paljon, ettei kodinkoneliikkeestä ehditty asiaa kommentoimaan – "Veronpalautukset aktivoivat, kun ne tulevat tilille"

Kysely: Saitko veronpalautuksia? Mihin käytät rahan? Onko elokuu hyvä maksuaika?

Oikeus vangitsi 31-vuotiaan varkautelaismiehen epäiltynä puukotuksesta

Essoten alueella on kymmeniä koronavirukselle altistuneita

Savolainen maajussi Antti, 26, herättää hylättyjä autonraatoja henkiin – Youtube-sarjasta tullut nopeasti yllätyshitti

Yrittäjät ja kirkko pohtivat tänään, mitä ne voisivat oppia toisiltaan koronakriisissä – Katso suora lähetys tilaisuudesta tästä

Korona kuritti julkista liikennettä – työmatkalaisten ja koululaisten odotetaan helpottavan tilannetta

Omaisuus- ja huumerikokset kasvoivat viime vuodesta – Poliisi hämmästelee ihmisten helppouskoisuutta nettipetoksissa – "Sitä välillä ihmettelen, etteikö tämä oppi mene perille"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.