Keiteleelle, Tervoon ja Vesannolle yhteinen tekninen toimi

Keiteleen, Tervon ja Vesannon kunnat ovat saaneet kuntien yhteisen teknisen toimen yhtiöittämisen valmistelutyön valmiiksi. Uuden yhtiön perustaminen on tulossa kuntien valtuustojen päätettäväksi 18. maaliskuuta. Jos kaikkien kuntien valtuustojen päätös on myönteinen, aloittaa Palveluyhtiöt Viisari Oy toimintansa vuoden 2020 alussa.

Yhtiön tarkoituksena on tehostaa ja varmistaa kuntien palvelutuotanto yhdistämällä resurssit ja osaaminen yhteisesti omistettuun yhtiöön. Yhtiön perustamisen selvitystyötä on ohjannut kuntien nimeämä ohjausryhmä.

Yhtiöstä tulee kuntien kokonaisuudessaan omistama sidosyksikkö, ja sen pääasiallinen tarkoitus on tuottaa kuntien nykyiset tekniset palvelut. Yhtiölle ei siirry kuntien omaisuutta, ja yhtiön palvelutuotanto nojaa tiiviiseen yhteistyöhön paikallisen elinkeinoelämän kanssa.

Yhtiön liiketoimintalohkoja olisivat hallinto- ja isännöintipalvelut, vesihuolto- ja kaukolämpöpalvelut, maa- ja metsätilojen hoito, rakentamis-, rakennuttamis- ja kaavoituspalvelut, siivouspalvelut, liikuntapaikkojen kunnossapitopalvelut sekä alue- ja kiinteistönhoitopalvelut.

Teknisen toimen nykyinen henkilöstö siirtyisi vanhoina työntekijöinä uuden yhtiön työntekijöiksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.