Kesä-heinäkuussa hukkui 44 ihmistä

Suomessa on tänä vuonna hukkunut jo ainakin 85 ihmistä. Kesä-heinäkuussa hukkui 44.

Pohjois-Savossa hukkuneita on seitsemän ja Etelä-Savossa neljä. Määrät ovat hieman keskiarvoa pienempiä.

Viime vuonna kesä-heinäkuussa hukkui 34 ja toissa vuonna 64. Säät vaikuttavat aina hukkuneiden määrään.

Tänä vuonna veneestä pudonneita päihtyneitä miehiä on ollut aiempia vuosia vähemmän. Tänä vuonna hukkuneista alle puolet on ollut humalassa, kun pahimpina vuosina osuus on ollut 70-85 prosenttia.

Sen sijaan hukkumisia on sattunut aktiiviliikkujillekin kuten vesijuoksuvyön käyttäjille ja kelluntaliivejä käyttäneille melojille, joita ei aiemmin ole näkynyt hukkumistilastoissa.

Venekolareita ja vesijettitörmäyksiä

Tänä vuonna on sattunut myös veneiden sekä vesijettien törmäilyjä, joiden seurauksena veteen pudonneita on hukkunut. Kiville ajot, laitureihin törmäilyt ja veneiden keskinäiset kolhut ovat aiheuttaneet myös useita loukkaantumisia tai vaaratilanteita.

Viimeksi heinäkuun lopulla Naantalissa kaksi vesijettiä törmäsi ja toisen kuljettaja jäi kateisiin.

Raahessa kaksi moottorivenettä törmäsi, kun rannasta lähtenyt ruorijuoppo törmäsi väylää tulleeseen veneeseen. Humalaisen veneessä oli seitsemän henkilöä, vaikka vene oli rekisteröity viidelle. Toisessa veneessä oli kahdeksan, joista neljä lapsia. Poliisin mukaan suuronnettomuus oli lähellä.

Myös Etelä-Savossa venekolareita on sattunut viime viikkoina useita. Viimeksi Ristiinassa keski-ikäinen mies rysäytti moottoriveneen kallioluotoon Kavatsaaren luona. Mies puhalsi 2,52 promillea.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.