Keskikesän bluespartyn aika Savonsolmussa

Savonsolmu Beach & Blues Partyssa lauantaina ovat pääesiintyjiä juhlavuotta viettävä Pepe Ahlqvist H.A.R.P.-yhtyeineen sekä bluesin ja rockin peruskallio Dave Lindholm.

Pepe Ahlqvist täyttää 60 vuotta ja kokoaa merkkivuoden kunniaksi yhden menestyneimmistä yhtyeistään muutaman kuukauden mittaiselle kiertueelle.

Savonsolmubluesissa H.A.R.P. soittaa kokoonpanossa Pepe Ahlqvist (laulu, kitara ja huuliharppu), Jarmo Nikku (kitara ja laulu), Timo Pratskin (koskettimet), Harri Rantanen (basso) ja Harri Ala-Kojola (rummut).

Yhtye perustettiin vuonna 1988 ja seuraavan vuoden esikoisalbumi sisälsi kokoonpanon suurimman hitin Back To The River.

Yhtye julkaisi kaikkiaan viisi albumia ja kiersi kotimaan lisäksi Euroopassa, kunnes vetäytyi määrättömän mittaiselle tauolle vuoden 1995 lopussa.

Lauantain päätapahtumassa Savonsolmun rannassa esiintyvät myös turkulainen yhtye Turn On ja yhdysvaltalainen blueskitaristi Bobby Radcliff. Rantaan on vapaa pääsy.

Ilta jatkuu iltaklubilla ravintolan sisätiloissa.

Solmubluesiin kytkeytyy myös keskiviikkona Veturitorilla pidettävä iltatoritapahtuman esitys, jossa on kuultavana duo Olavi Kinnunen & Jarkka Rissanen. Torstaina Music Bar Coronan musiikki-illassa esiintyy Vesannolta kotoisin oleva Lowbrow Blues Band.

Hotelli ja ravintola Savonsolmun perjantaiklubin esiintyjiä ovat Little Wille Mehto, SaraLee & Band sekä Mighty Four. Lauantaisen päätapahtuman etkot pidetään kello 16 Parkkibaarissa, jossa kuullaan helsinkiläistä Mojo Navigatoria.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.