Keskuskenttä sai rahat suunnitteluun yhdellä ehdolla

Kuopion kaupunginvaltuusto linjasi talousarviokokouksessaan, että Keskuskentän tapahtuma-areenan suunnitteluraha 600 000 euroa pidetään ensi vuoden budjetissa.

Raha kuitenkin myönnetään käyttöön vasta kun kaupunginhallitus on hyväksynyt esisopimuksen kentän operaattorin tai vuokralaisen kanssa. Vuokrasopimuksen tulee sisältää samat vuokratasoperiaatteet kuin jäähallinkin osalta.

Lisäystä rahan myöntämisen ehdoista esitti alun perin kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Pekka Kantanen. Kokouksessa äänestettiin ensin Kantasen esitystä kaupunginhallituksen pohjaesitystä vastaan. Kantasen esitys voitti äänin 54–3.

Ritva Hakulinen (sd.) puolestaan esitti suunnittelurahan poistoa kokonaan eli hankkeen hylkäämistä. Kantasen esitys voitti Hakulisen esityksen äänin 48–8.

Myös keskustan ryhmän puheenjohtaja Hannu Kananen antoi äänensä Kantasen esitykselle, eikä tehnyt uumoilemaansa esitystä hankkeen siirtämisestä vähintään vuodella.

Päätös tarkoittaa sitä, että jos kaupungin tavoitteet täyttävää sopimusta ei saada aikaiseksi, suunnitteluraha jää käyttämättä ensi vuoden osalta. Siten areenan rakentamisen aloitus vähintään lykkääntyy vuodella.

Suunnitteluraha oli alun perin kaupungin talousarviossa ilman suorasanaisesti linjattuja ehtoja siitä, miten hankesuunnitelma sekä operaattorin kanssa käytävät neuvottelut etenevät.

Hankkeen taloudellista vastuunjakoa koskevien epäselvien kysymysten takia myös Kuopion hyvinvoinnin edistämisen lautakunta päätti aiemmin palauttaa keskuskentän hankesuunnitelman takaisin valmisteluun.

Koko hankkeen kustannusarvio on 17,2 miljoonaa euroa.

Talousarvion investointiosassa varaudutaan sijoittamaan hankkeeseen 9,0 miljoonaa euroa vuonna 2020 ja 5,4 miljoonaa euroa vuonna 2021.

Nykyisen hankesuunnitelman pohjana on 8000-paikkainen areena.

KuPSin Heiskanen: Nöyrä kiitos kaupungin päättäjille

Uusimmat

Savo

Siilinjärvellä hurja ylinopeus: kuljettaja pyyhälsi yli 190 kilometriä tunnissa

Lapinlahdella sattui nokkakolari, iisalmelainen ajautui vastaantulevien kaistalle

Kaksoset Konsta ja Peppi syntyivät hyväkuntoisina, mutta kromosomimuutos sinetöi kohtalon – Monolan perheen arki ei ole entisellään, kun siskot jäivät ilman veljeä

Kilpa-ajajat päätyivät poliisin pakeille, hurjastelleilta nuorukaisilta kortti pois

Korjaamomurrosta epäilty vangittiin, miehellä poliisin mukaan mittava rikoshistoria

Nainen oli noitana harvinaisuus, luudan sijasta matkustettiin lehmällä

Lääninhallitus huonossa hapessa: Senaatti-kiinteistöt peruskorjaa Kuopion arvopytingin

Piimänkatu on jo yli sadan työpaikka – Iisveden Metsällä ja Finland Laminated Timberillä edelleen kasvuhaluja

Verkossa ilmestyvä pääsiäisen näköislehti on runsas lukupaketti – juhlapyhien lisälehtiä luvassa jatkossakin

Posti aikoo lopettaa viimeisen oman myymälän Kuopiossa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.